Parodoje eksponuojama ISM studentų kūryba
(c) ISM archyvo nuotr.
M. Kemzūra "Didinga nežinia"

Pirmadienį, rugsėjo 5 d., Irenos Mikuličiūtės meno galerijoje Kaune išsirikiuos kiek neįprasta paroda. Kūrinių autoriai – ne profesionalūs dailininkai, o ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentai – būsimieji verslininkai, ekonomistai, finansininkai.

Studentų darbai, sukurti universitete dėstomo kurso „Abstrakcijos ir realybės“ metu, simbolizuoja vaizduotės galią, atskleidžia autentišką jauno žmogaus žvilgsnį į aplinką ir joje vykstančių reiškinių interpretacijas.

„Vienas iš studentų meninės kūrybos tikslų yra meno pažinimas, kitas – autoriaus pažadinimas savyje, o trečias – komunikacija. Visi tikslai padeda intensyviau integruotis į informatikos amžiaus kultūrinę erdvę“, – akcentuoja ISM Meno studijos vadovas Edmundas Brazauskas.

Jo manymu, teptukas, patekęs ne į dailės, o vadybos, ekonomikos studentų rankas, išlaisvina juos iš mąstymo barjerų, o žiūrovui įteikia netipinės parodos atradimo džiaugsmą.

Galerijos šeimininkės Irenos Mikuličiūtės interesas nemokamai atverti savo galerijos patalpas ne tik meno, bet ir socialinių mokslų studentams rodo nestandartinį požiūrį į eksperimentus. „Aš domiuosi dailės edukologija, švietimu, čia pat, prie mano galerijos veikia dailės studija, kurios mokymo metodiką įvertino akademikas Algirdas Gaižutis, hab. dr. Gediminas Merkys.

Matau prasmę rengdama jaunimo parodas, eksponuodama moksleivių ir studentų kūrybą. Tai sena galerijos tradicija, kuri tikiu, atveria sienas daugeliui gaivių, netikėtų atradimų“, – tikina Irena.

ISM studentų kūrybos parodos oficialus atidarymas įvyks pirmadienį, rugsėjo 5 dieną, 17 val.

Paroda vyks: 2011 rugsėjo 5-12 d.

Darbo laikas: 12-18 val. kasdien išskyrus sekmadienį.

Vieta: I. Kanto g. 5, Kaunas.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: