(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Šiandien 100-te šalių visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, prasideda Tarptautinė verslumo savaitė, skirta žmonių verslumui ir kūrybingumui skatinti. Trečią kartą ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto globojamos pasaulinės iniciatyvos metu Lietuvoje bus rengiamos verslumą skatinančios veiklos moksleiviams, mokytojams, studentams ir įmonių atstovams.

“Lietuva, kuri prie pasaulinės verslumo savaitės prisijungė prieš trejus metus, jau spėjo pasižymėti kaip viena aktyviausių projekto dalyvių pagal renginių ir projektų skaičių, taip pat įvertinta už vieną didžiausių į projektą pritrauktų partnerių skaičių. Iš tiesų, verslumą skatinančios iniciatyvos ir projektai vyksta beveik visus metus įvairiose šalies vietose, o šią simbolinę savaitę siekiama labiausiai atkreipti dėmesį į verslumo svarbą”, – pažymi ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Nerijus Pačėsa.

Šiemet, organizuojant Tarptautinės verslumo savaitės veiklas, pirmą kartą savo pastangas apjungs ISM, Lietuvos respublikos Ūkio ministerija, “Drąsinkime ateitį”, “Junior Achievement”, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, AIESEC “Sėkmės mokykla”, Nacionalinė moksleivių akademija”, Panevėžio jaunimo verslumo centras ir kitos organizacijos.

Moksleiviai dalyvauja projekto “ISM moksleivių universitetas” ekonomikos ir vadybos paskaitose, tarptautiniame verslo simuliacijos konkurse “Marketplace”, verslumo paskaitų cikle “Kodas: verslas žaliems”, “Lyderystės forume”, kur specialistai dalinsis lyderystės praktika. Mokytojai susitinka “ISM mokytojų universiteto” ekonomikos ir vadybos paskaitose. Studentai, kaip ir ankstesniais metais, galės 3 dienas viešėti įvairiose Lietuvos įmonėse Vilniuje ir Kaune. Jiems taip pat bus rengiama paskaita “Kaip parduoti idėją”. Įvairių įmonių atstovai pasidalins vertingomis teorinėmis ir praktinėmis žiniomis, kaip pradėti verslą, gauti finansavimą ir sėkmingai plėtoti veiklą.

Rektoriaus teigimu, Tarptautinė verslumo savaitė kasmet pritraukia vis daugiau dalyvių, partnerių, verslininkų dėmesio. “Šių metų verslumo skatinimo veikloms buvo pradėta ruoštis iš anksto – dar vasaros pradžioje įvairias galimybes ir bendradarbiavimą aptarė universitetas, jaunimo organizacijos, valstybės institucijų atstovai. Įvairios veiklos šalyje buvo įgyvendinamos ir anksčiau, tačiau joms trūko sutelktumo. Tik visiems kuriant bendrą strategiją, pasiskirstant atsakomybėmis ir užduotimis, galime pasiekti apčiuopiamų verslumo skatinimo rezultatų. Ateityje tikimės dar glaudesnio susijusių institucijų bendradarbiavimo”, – pažymėjo dr. Nerijus Pačėsa.

Pernai vykusiame Tarptautinės verslumo savaitės kongrese Lietuva buvo pripažinta aktyviausia dalyve iš 77 šalių (daugiausia veiklų suorganizavusi vienam šalies gyventojui). 2008 metais Lietuvoje prie Tarptautinės verslumo savaitės veiklų prisijungė 251 mokykla, dalyvavo apie 300 tūkst. moksleivių ir įvyko virš 1000 renginių. Praėjusiais metais Tarptautinė verslumo savaitė pritraukė virš 200 partnerių, buvo suorganizuota taip pat apie 1000 renginių. Lietuva buvo nominuota dviems apdovanojimams: už didžiausią skaičių veiklų (laimėjo Rusija, Lietuva – 4-ta) bei didžiausią partnerių skaičių (laimėjo Barbadosas, Lietuva užėmė net antrą vietą).

Lietuvos verslumo savaitės renginių programa pateikiama http://www.ism.lt/verslumosavaite

Global Entrepreneurship Week: http://www.unleashingideas.org/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: