(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino 2011 metų Kauno miesto savivaldybės viešųjų darbų programą.

Viešųjų darbų programoje nurodomi darbai, skirti padėti palaikyti ir plėtoti vietos socialinę infrastruktūrą, darbų apimtys, vykdymo laikas ir trukmė, ieškančių darbo asmenų grupės, laikinų darbo vietų skaičius, skiriamos lėšos ir jų šaltiniai.

Kauno miesto savivaldybės biudžete 2011 metams viešiesiems darbams organizuoti programoje numatyta patvirtinti 568 tūkst. litų. Kauno darbo birža 2011 metais šiems darbams organizuoti skiria 803,8 tūkst. Lt.

Savivaldybės teritorijoje šios programos dėka atsiras 204 laikinos darbo vietos ir numatoma papildomai įdarbinti 595 asmenų, netekusių darbo, kurie prisidės prie miesto tvarkymo, patalpų remonto, be to pagerės jų finansinė padėtis.

Viešųjų darbų 2011 m. programoje yra numatyti šie laikini darbai: globos ir rūpybos įstaigų patalpų ir teritorijų valymas ir priežiūra bei patalpų remontas; sveikatos apsaugos įstaigų patalpų ir teritorijų tvarkymas ir priežiūra bei remonto darbai; gatvių, aikščių, skverų, parkų ir kitų miesto teritorijų tvarkymas; kelių, pakelių ir šlaitų, kapinių tvarkymas; želdinių priežiūra ir vejų šienavimas; parkų ir miškų valymas ir sodinimas; švietimo įstaigų teritorijų tvarkymas ir priežiūrai bei patalpų remontas; ne gamybos įmonių ir įstaigų teritorijų tvarkymas; istorijos ir kultūros paminklų aplinkos tvarkymas ir priežiūra.

Darbdaviams, įdarbinusiems teritorinės darbo biržos siųstus asmenis pagal darbo sutartį viešiesiems darbams atlikti, savivaldybė kompensuoja 40 proc., o likusią darbo užmokesčio dalį (60 proc.) – teritorinė darbo birža.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: