openculture.lt archyvo nuotr.

Antrąją Kalėdų dieną „Teatro klube“ (Vilniaus g. 22) Kaune aktorius, režisierius ir muzikantas Vidas Bareikis pristatys pirmąjį solinį albumą „Panda”, kuriame, kaip pats sako, nėra vaidybos.

Albumą pristatanti daina „Rėkti, trypiant kojom“ neša žinią, jog albume esančios dainos kupinos „rėkančių minčių“. „Kaip ir kiekvienas žmogus, taip ir aš susiduriu su iššūkiais ir baimėmis kasdienybėje. „Rėkimas“ tiek muzikoje, tiek teatre gali padėti išreikšti ne tik neviltį, bet ir džiaugsmą, galimybę gyventi“, – teigia Vidas Bareikis. Muzikantas atskleidžia, kad dabartinė programa kiek skiriasi nuo to, ką jis kūrė su grupėmis „Stipriai kitaip“ ar „Suicide Dj‘s“. Visgi pripažįsta, kad ir dabartinėse dainose yra lengvumo ir linksmumo – juk nuo savęs nepabėgsi.

Prie albumo „Panda“ kartu su V.Bareikiu darbavosi grupės „Rasabasa“ prodiuseris ir gitaristas Snorre Bergerud bei grupės „Siela“ lyderis Aurelijus Sirgedas.

Viena pirmųjų viešose erdvėse pasirodžiusių dainų buvo „Bus ramu“ – iš tiesų išskirtinis kūrinys lietuviškos muzikos kontekste.

Klausant albumo kūrinių išryškėja dvejų metų gyvenimo Maskvoje įtaka. Ar tai – tik įspūdis bus galima spręsti išvydus visą V.Bareikio pasirodymą. Savo „rėkiančiame“ koncerte atlikėjas žada pakviesti publiką į intymų bei energingą muzikinį ratą, kuriame dalinsis ne tik savo naujausiomis, bet ir klausytojams jau puikiai pažįstamomis dainomis.

V.Bareikį Kaune bus galima išgirsti gruodžio 26-ąją, 18 val. „Teatro klube“ (Vilniaus g. 22, Architektų namų antrame aukšte). Bilietus platina „Tiketa“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: