Po Lietuvą pasklis Tarptautinė verslumo savaitė

Pirmadienį, lapkričio 14 d., prasidedanti ketvirtoji Tarptautinė verslumo savaitė apims mažiausiai devynis šalies miestus.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto globojamos pasaulinės iniciatyvos metu skatinama verslo idėjų paieška, įgyvendinimas ir naujų įmonių kūrimas. Kaip ir ankstesniais metais, Tarptautinės verslumo savaitės globėjų ir partnerių organizuojamose veiklose dalyvauti kviečiami visi – moksleiviai, mokytojai, studentai bei įmonių atstovai.

„Šiemet prie verslumą skatinančių veiklų jungiasi stiprūs partneriai, tokie kaip Versli Lietuva, Investuotojų asociacija, JCI ir AIESEC organizacijos. Lietuvoje verslumą skatinančių iniciatyvų vis daugėja, džiugu, kad šįkart jos, turėdamos bendrą tikslą, apsijungia po vienu – Verslumo savaitės – pavadinimu.

Apjungdami jėgas pasieksime daugiau žmonių, pasiūlysime įvairesnių veiklų. Ir, nors Tarptautinė verslumo savaitė pasaulyje simboliškai vyksta savaitę, Lietuvoje jaunimas, mokytojai, įmonių vadovai renginiuose galės dalyvauti mažiausiai kelis mėnesius“, – pažymi ISM rektorius dr. Nerijus Pačėsa.

Žinomi sėkmingi Lietuvos žmonės skatins moksleivius nebijoti pradėti savo verslą, aiškins, kas yra lyderystė ir dalinsis patarimais, kaip save motyvuoti. Taip pat vyks verslo idėjų konkursas, o geriausios idėjos bus įvertintos prizais.

ISM šiemet antrą kartą organizuoja „ISM moksleivių universiteto“ ir „ISM mokytojų universiteto“ seminarų ciklus. Moksleiviai kaups žinias rinkodaros, finansų, personalo vadybos bei organizacijos psichologijos paskaitose. Mokytojai galės įgyti naujų ir pagilinti esamas žinias, kurios padės jiems lengviau ir efektyviau pasiekti geriausių mokymo rezultatų.

Studentams ir jaunimui Kaune bus rengiami paskaitų ciklai ir seminarai „Verslas 101“ – apie verslo kūrimą, vystymą ir dažniausiai daromas klaidas. Iniciatyviausieji galės išmėginti jėgas kūrybingumo ir rinkodaros konkurse „Creative Shock“. Be to, Tarptautinės verslumo savaitės metu universitete vyks jau septintasis nacionalinis konkursas „Verslauk“, kurio laimėtojams bus skirtas finansavimas jų verslo idėjoms. Konkursą rengia Vilniaus miesto savivaldybė.

Įmonių atstovų ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas lauks su atviromis paskaitomis apie metinius pokalbius su darbuotojais, vertės klientams matavimą, tvarų verslo valdymą ir investavimą vertybiniais popieriais kaip verslininkystės formą. Paskaitos vyks Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Šiemet organizuojamose Tarptautinės verslumo savaitės renginiuose savo žinias ir patirtį suvienijo ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Lietuvos Respublikos Ūkio ministerija, JCI, Investuotojų asociacija, „Versli Lietuva“, AIESEC, „Sėkmės mokykla“, ISM Magistrų klubas ir kitos organizacijos. Renginiai vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Mažeikiuose, Kėdainiuose, Alytuje, Ukmergėje, Utenoje, Panevėžyje.

Lietuvos verslumo savaitės renginių programą galima rasti čia.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: