Monika Navickienė. ELTA / Žygimanto Gedvilos nuotr.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė mano, jog į skandalą dėl ryšių su finansinių technologijų įmone „Foxpay“ bei jos vadovybe įsivėlusi ministrė Monika Navickienė priėmė teisingą sprendimą pateikdama premjerei atsistatydinimo prašymą.

„Jeigu asmeniškai klausimas, ar tikėjausi (tokių sprendimų – ELTA) – tai tikrai ne. Bet ministrė priėmė sprendimą ir, matyt, premjerė jį įvertins“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Armonaitė, pastebėdama, jog nėra detaliai įsigilinusi į ažiotažą sukėlusią situaciją.

„Matyt, ministrė geriausiai pati žino ir situaciją, ir gali įvertinti, kokie čia gali būti sprendimai. Ji tą vakar padarė. Tai tiek žinių. Ir tikiu, kad čia yra geriausias sprendimas“, – pridūrė ji.

Šiuo metu M. Navickienė vadovauja ne tik Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM), bet ir laikinai eina švietimo ministrės pareigas. Klausiama, ar „laisviečiai“ galėtų pretenduoti į šiuos laisvus portfelius, A. Armonaitė teigė, kad tokio scenarijaus dar nesvarstė.

„Visų pirma, tai nebuvo ta ministerija – kaip, beje, ir švietimo – kurią per derybas Laisvės partija gavo. Atsakomybę valdyti tas sritis prisiėmė konservatoriai. Tai pirmiausiai jų prerogatyva ir yra dabar užtikrinti darbų kokybę tose ministerijose“, – kalbėjo A. Armonaitė.

 

ELTA primena, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė nusprendė palikti postą tęsiantis skandalui dėl jos ir politikės sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir verslininkės sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

Finansinių technologijų įmonė „Foxpay“ buvo atsidūrusi vyriausybinės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos akiratyje. Trečiadienį pranešta, kad pastaroji neleido „Foxpay“ savininkei I. Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios pagrindinis akcininkas – ministrės sutuoktinis M. Navickas. Komisijos vertinimu, investuotoja I. Trinkūnaitė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų.

M. Navickas „Foxpay“ valdyboje dirbo nuo 2022 m., nuo 2023 m. pabaigos iki 2024 m. pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. Visgi, Lietuvos bankui pradėjus tyrimus, M. Navickas pasitraukė iš „Foxpay“ valdybos.

Tiesa, naujienų portalas 15min.lt skelbė, jog už sukčiavimą teistas I. Trinkūnaitės sugyventinis V. Germanas kurį laiką dirbo M. Navicko valdomoje „LITLAB“. Taip pat pranešta, jog ministrės sutuoktinis su V. Germanu priiminėjo sprendimus I. Trinkūnaitės įsteigtoje įmonių grupėje „iSun“. M. Navickas yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms.

Ministrė M. Navickienė yra teigusi, jog I. Trinkūnaitė yra tolima jos giminaitė – vyro brolio žmonos sesuo. Anot politikės, su ja politikė bendrauja retai, o apie I. Trinkūnaitės sugyventinio V. Germano praeitį su teisėsauga nieko nežinojo.

Trečiadienį 15min.lt pranešė, kad pernai ministrė kartu su I. Trinkūnaite ir jos sugyventiniu V. Germanu privačiu lėktuvu skrido į Dubajų.

Lietuvos bankas atlieka patikrinimą dėl finansinių technologijų įmonės „Foxpay“. Savo ruožtu generalinė prokurorė Nida Grunskienė pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atlikti faktinių aplinkybių patikslinimą dėl viešojoje erdvėje kilusių klausimų apie įmonės veiklą.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: