Ewelina Dobrowolska. Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.

Viešojoje erdvėje tebesitęsiant diskusijai dėl Laisvės partijos pirmininkės artimos draugės Agnės Belickaitės įsidarbinimo „Lietuvos geležinkelių grupėje“ (LTG), teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska kritikuoja A. Belickaitės veiksmus. Pasak jos, sprendimas žengti į interesų konflikto regimybę, nepaisant galimos žalos partijai, yra nesuvokiamas.

„Antra diena kaip Laisvės partija viešai priversta gintis jaunųjų bebriukų etiketės. Etiketės, kuriai prisiklijuoti užteko vieno žmogaus asmeninio sprendimo. Nepaisant galimos žalos partijai. Žalos frakcijai. Žalos visuomenės pasitikėjimui. Aš neabejoju Agnės profesionalumu ir tinkamumu eiti pareigas. Tačiau asmens sprendimas žengti į interesų konflikto regimybę, nepaisant šios galimos žalos partijos atžvilgiu, man yra nesuvokiamas, nepateisinamas ir skaudinantis“, – savo „Facebook“ paskyroje teigė E. Dobrowolska.

„Aš suprantu, kad tai Agnei tik verslas. Bet būnant arti politinės komandos, aš tikiuos skaidrumo standartų ir sąmoningumo, o ne pragmatiško „stoiškumo“ vardan puikios algos“, – kritiškai pasisakė ministrė.

Galiausiai E. Dobrowolska tikino esanti pripratusi prie politikų purvo ir kritikos Laisvės partijos bendražygiams, bet tai būdavo dėl liberalių vertybių, o ne asmeninių karjeros interesų.

„Tiek aš, tiek dalis mano partijos bendražygių esame pripratę sugerti daug politikų purvo ir kritikos. Dažniausiai to, kuris kyla kovojant dėl žmogaus teisių, liberalių vertybių, bet ne kažkieno asmeninės karjeros interesų konflikto regimybės kontekste“, – sakė ji.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį vakare paragino ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto. Taip šalies vadovas pareiškė po to, kai viešojoje erdvėje kilo diskusijos dėl Laisvės partijos pirmininkės artimos draugės Agnės Belickaitės įsidarbinimo LTG.

Klausimus dėl A. Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, pastebėjusių, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona įsidarbino LTG korporatyvinių reikalų direktore. Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės Aušrinės Armonaitės draugė. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A. Belickaitė neneigia savo ryšio su Laisvės partija, tačiau jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Ji tvirtina, kad dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodo gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Tuo metu A. Belickaitės vyras, ekonomikos ir inovacijų viceministras V. Jurgutis nutarė kreiptis į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisiją, prašydamas įvertinti ir atlikti tyrimą dėl galimo privačių ir viešųjų interesų konflikto.

Į etikos sargus kreipėsi ir A. Armonaitė. Politikė tvirtina sužinojusi apie A. Belickaitės karjeros pokyčius tik po fakto, tačiau pripažįsta, kad šioje situacijoje tam tikra interesų konflikto regimybė egzistuoja.

Ignas Dobrovolskas (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: