Prasideda prekyba bilietais į
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

2011 m. rugpjūčio 18 d. Kauno „Žalgirio“ arena sukvies visus į iškilmingą atidarymą. Po jo susirinkusiųjų lauks Lietuvos bei Ispanijos krepšinio rinktinių kova.

Pirmojoje renginio dalyje susipins magija, mitologija ir simboliai. Scenoje, kuria virs krepšinio aikštelė, mistinius vaizdus kurs apie 150 įvairių hip-hop ir modernaus šokio atlikėjų. Pagrindiniu vakaro herojumi taps paprastas paauglys, kuriam mitinės būtybės padės sukaupti jėgų ir stiprybės savo svajonių įgyvendinimui.

„Žalgirio“ arenos atidarymą vainikuos Nacionalinės premijos laureato kompozitoriaus Vidmanto Bartulio ir poeto Gintaro Patacko sukurta oratorija „Tas kosminis krepšinio jausmas“, atliekama Kauno miesto simfoninio orkestro, Kauno valstybinio choro ir keturių solistų, kurių tarpe – sopranas Asmik Grigorian ir tenoras Edgaras Montvidas. Diriguos Kauno valstybinio choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Petras Bingelis.

Po daugiau nei valandą truksiančio renginio bus paskelbta pertrauka, o po jos 21 val. prasidės Lietuvos ir Ispanijos vyrų krepšinio rinktinių dvikova.

Vienoje aikštės pusėje išsirikiuos Robertas Javtokas, Šarūnas Jasikevičius, Rimantas Kaukėnas, Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai, Darius Songaila, Marijonas Petravičius, Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas, Martynas Pocius ir kiti Lietuvos rinktinės nariai. Kitoje — Pau ir Marcas Gasoliai, Juanas Carlosas Navarro, Rudy Fernandezas, Jose Manuelis Calderonas, Ricky Rubio, Felipe Reyesas, Ispanijos pilietybę vos prieš keletą dienų gavęs Oklahomos „Thunder“ puolėjas Serge‘as Ibaka ir kitos šios šalies krepšinio žvaigždės.

2006 metų pasaulio, 2009 metų Europos čempionai ir 2008 metų olimpiniai vicečempionai ispanai nusiteikę susigrąžinti pernai Turkijoje prarastą šlovę, todėl į rinktinę šiemet surinko visus šiuo metu geriausius savo krepšininkus. Ispanijos ekipa dar nepamiršo, kaip buvo sutriuškinta Lietuvoje 2009-ųjų Europos čempionato išvakarėse, todėl sieks įrodyti, kad gali laimėti ir mūsų šalyje.

Viešoji prekyba bilietais į Lietuvos ir Ispanijos krepšinio rinktinių mačą prasidės liepos 21 dieną 10 val.

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: