© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos pankgrupės “Pussy Riot” narės kitą mėnesį turi lankytis Niujorke ir kalbėti per “Amnesty International” vasario 5 dieną organizuojamą koncertą už žmogaus teises, antradienį paskelbė ši organizacija.

Nadežda Tolokonikova ir Marija Aliochina, kurios praėjusį mėnesį buvo paleistos iš Rusijos kalėjimo, Niujorke lankysis tęsdamos savo kampaniją prieš pažeidimus Vladimiro Putino valdomoje Rusijoje.

Po “Pussy Riot” 2012 metų vasario protesto Maskvos katedroje trys grupės narės už chuliganizmą iš religinės neapykantos buvo nuteistos metus ir devynis mėnesius kalėti.

“Mes, labiau ne kas kitas, suprantame, koks svarbus yra “Amnesty” darbas susiejant aktyvistus su kaliniais “, – sakoma N.Tolokonikovos ir M.Aliochinos pareiškime, kurį paskelbė “Amnesty International”.

“Mes niekada nepamiršime, ką reiškia būti kalėjime po politinio nuosprendžio. Mes pažadėjome ir toliau padėti tiems, kas liko už grotų, ir tikimės pamatyti jus visus “Amnesty International” koncerte vasario 5 dieną Brukline!”, – sakoma pareiškime.

Rusės per koncertą kreipsis į žiūrovus ir skleis žinią apie sąžinės kalinius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: