Treniruotėje
(c) V.Knyzelio/LFF.lt
Treniruotėje.

A lygos žaidėjų pagrindu sudaryta Lietuvos futbolo B rinktinė pamaina išbandys save ir tarptautiniame lygmenyje. Nacionalinės rinktinės treneriai šansą pademonstruoti savo sugebėjimus futbolininkams šiandien ruošiasi suteikti draugiškose rungtynėse su Saudo Arabijos jaunimo rinktine. „Tikslas – išbandyti visus žaidėjus“, – sakė rinktinės treneris Raimondas Žutautas.

Per rezervinę rinktinę brausis į pagrindinę

Į Austriją iš viso išvyko 19 futbolininkų, du iš jų – legionieriai. Po pertraukos pakvietimą į vieną Lietuvos rinktinių gavęs 21 metų saugas Eivinas Zagurskas iš Lenčnos „Bogdanka“ klubo (Lenkija) teigė, jog atvykti atstovauti savo šaliai visada važiuoja su dideliu džiaugsmu.

Buvęs Lietuvos jaunimo rinktinės narys stovyklos metu turėjo galimybę pasimatyti su senais bičiuliais, su kuriais susitikti sunku pradėjus karjerą užsienyje. Vis tik futbolininkas pažymėjo, kad svarbiausia čia kuo geriau užsirekomenduoti nacionalinės rinktinės treneriams.

„Į šią stovyklą pakvietė vienus žaidėjus, į kitą galbūt pakvies kitus. Žaidėjai žino, jog jiems suteiktas šansas įrodyti, ko jie verti. Manau, kad jie tokios progos praleisti negalima ir stovyklos metu reikia stengtis iš paskutiniųjų. Tuo labiau, kad šį kartą stovykla vyksta užsienyje ir rungtyniausime prieš kitos šalies komandą“, – sakė E. Zagurskas.

Apie debiutą nacionalinėje rinktinėje svajoja ir puolėjas Arsenijus Buinickis. 26 metų žaidėjas prisipažino dar prieš keletą metų svarstęs, ar toliau tęsti profesionalaus futbolininko karjerą.

Nusprendęs tai padaryti, pernai jis tapo rezultatyviausiu LFF I lygos žaidėju ir patraukė rinktinės trenerių dėmesį, o šį sezoną muša įvarčius ir A lygoje už Alytaus „Dainavą“.

„Labai malonu, jog gavau kvietimą į šias draugiškas rungtynes. Ttikiu, jog ateityje galiu debiutuoti ir pagrindinėje rinktinėje. Norėtusi, jog tai nutiktų kuo anksčiau. Manau, kad jeigu kažko nori, tai didelių pastangų dėka viską galimą pasiekti. Tiesiog reikia ir toliau intensyviai dirbti bei stengtis“, – kalbėjo A. Buinickis.

Ruošiasi įvertinti visų žaidėjų galimybes

Lietuvos „B“ rinktinės delegacija pirmadienį įsikūrė mažame apie 200 kilometrų į pietus nuo sostinės Vienos nutolusiame Loipersdorfo miestelyje, kuris garsėja savo gydomaisias kurortais ir šviežiu oru. Šį kartą austriškas oras futbolininkų nelepino – jiems teko treniruotis per lietų permirkusioje aikštėje.

Rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas patikino, jog nesieks vien rezultato ir draugiškose rungtynėse aikštėje norėtų išvysti visus 19 futbolininkų.

„Jau dabar aišku, jog šansą įrodyti savo vertę gaus abu vartininkai. Įdomu bus pažiūrėti, kaip atrodo Lenkijoje žaidęs Eivinas Zagurskas. Neblogą sportinę formą šiuo metu demonstruoja Marius Papšys, iš jo tikiuosi daugiau, nei iš kitų. Gerą įspūdį palieka ir Tadas Eliošius, kuris ypač stipriai progresuoja. Norėtume išvysti kaip su pajėgiu varžovu atrodys ir kiti rinktinės žaidėjai“, – kalbėjo treneris.

Saudo Arabijos U-20 rinktinė pastarąją savaitę taip pat žaidė draugiškas rungtynes su Baltarusijos bei Makedonijos atstovais ir abi baigė lygiosiomis (0:0 ir 1:1). Rinktinės treneriai, kurių gretas šioms kontrolinėms rungtynėms papildė U-21 rinktinės strategas Vitalijus Stankevičius, ruošėsi peržiūrėti abejas dvikovas, o pirmą įspūdį susidarė iš kaimynų baltarusių.

„Jie sakė, jog Saudo Arabija – mobili komanda, kuri turi gerą sąryšį tarp grandžių, gerai susižaidusi. Ši komanda stovyklauja jau ne pirmą savaitę ir įtemptai ruošiasi Kolumbijoje vyksiančiam Pasaulio U-20 čempionato finaliniame etapui. Todėl rungtynės bus tikrai nelengvos“, – dėstė R. Žutautas.

Rungtynės tarp Lietuvos nacionalinės „B“ rinktinės ir Saudo Arabijos U-20 rinktinės vyks šiandien Ilco stadione ir prasidės 18 valandą mūsų laiku.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: