Rugsėjo 1-oji Ringauduose
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Rugsėjo 1-oji Ringaudų pradinėje mokykloje šiemet dviguba šventė. Penkioliktojo šios ugdymo įstaigos gimtadienio proga čia baigtas pirmasis rekonstrukcijos etapas. „Nežinau, kokiais žodžiais visiems dėkoti, kad šiandien esame svajonių mokykla“, – sakė direktorė Aldona Čibirienė.

„Stovime ant naujų mokslo metų slenksčio – laukia nauji iššūkiai ir atsiveriančios galimybės. Visiems mums pirmosios rugsėjo dienos kelia apmąstymų: vieniems jos tampa kažko nepažinto, naujo, neįprasto pradžia, kitiems sužadina prisiminimus apie dienas darželyje, mokykloje, universitete ar kitoje ugdymo įstaigoje. Be galo svarbioje visam gyvenimui vietoje – čia mes augome, įgijome žinių, buvome ugdomi, mokomi puoselėti tikrąsias vertybes.

Šia gražia proga visiems Jums linkiu šiltų ir saulėtų rugsėjo dienų, kurios dvasiškai praturtintų, būtų prasmingos – jas su malonumu prisimintume ir po daugelio metų. Tegul Jūsų darbai, idėjos sulaukia pasisekimo ir skleidžia tik teigiamas emocijas, o gerasis pavyzdys skatina siekti kilnių tikslų tuos, kurie yra šalia“, – sakė meras Valerijus Makūnas.

Jis šios mokyklos pirmokėliams įteikė dar spaustuvės dažais kvepiančią Prano Mašioto pasakų knygelę „Girdėta – negirdėta“. Tokią Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo dovaną gavo visi Kauno rajono mokiniai, šiemet pirmąkart peržengę mokyklos slenkstį.

Kol atokesnių rajonų mokyklos kovoja dėl išlikimo ir suka galvas, kaip sukomplektuoti klases, Ringaudų pradinė mokykla norinčių mokytis srautu nesiskundžia: praeitais metais ją lankė 93, šiemet – jau apie 116 mokinukų.

Moderniai įrengtoje, erdvioje ir šviesioje mokykloje telpa ne tik pradinukai, ikimokyklinio amžiaus vaikų grupės, bet ir miestelio biblioteka, didžiulė sporto salė, patalpos dziudo užsiėmimams, choreografijos salė, kurioje meninio ugdymo specialistė dirbs su ikimokyklinio amžiaus vaikais, o pradinukams po pamokų bus siūlomos įvairios veiklos — nuo baleto pamokų iki pramoginių šokių.

Mažųjų ringaudiškių laukia ir dar viena staigmena: iki šiol mokinukams maistą atveždavo termosuose, o nuo šio rugsėjo mokykloje pradeda veikti naujutėlė moderni valgykla, kurioje maitinsis ir darželinukai, ir mokyklinukai.

Ne veltui prieš 15 metų Ringaudų mokykla dalyvavo Respublikiniame švietimo kaitos fondo skelbtame projektų konkurse ir pasiūlė savo projektą, pavadintą „Sukurkime svajonių mokyklą“. Tąkart jie laimėjo ir gavo finansavimą svajonei išpildyti. Šiemet ringaudiškiai laimėjo dar kartą – nes jau turi svajonių mokyklą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: