Rugsėjo 22-oji - Tarptautinė diena be automobilio
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prieš 13 metų Prancūzijoje kilo mintis surengti Dieną be automobilio. Sumanymas buvo toks sėkmingas, kad netrukus jį perėmė ir kitos Europos šalys, o rugsėjo 22-oji paskelbta Tarptautine dienos be automobilio diena.

Taigi, jeigu ir Jūs esate neabejingi ekologinėms problemoms, solidarizuokitės su viso pasaulio entuziastais: šią dieną siūloma mažiau naudotis lengvaisiais automobiliais (galbūt pavėžėti kaimynus, bendradarbius, bičiulius ir jų vaikus į darbus, mokyklas), verčiau rinktis viešąjį transportą, važiuoti dviračiais, vaikščioti pėsčiomis.

Tam, kad pėstieji ir dviratininkai galėtų patogiai keliauti, šiemet Kauno rajone buvo įvykdytas ar pradėtas vykdyti ne vienas projektas:

pabaigta 350 m ilgio pėsčiųjų-dviračių tako rekonstrukcija Kulautuvos seniūnijoje, Rokų seniūnijoje pradėta vykdyti privažiavimo kelio prie Vainatrakio kaimo kapinių rekonstrukcija, į kurią įtrauktas ir 4,7 km ilgio pėsčiųjų-dviračių tako įrengimas, Ringaudų seniūnijoje rengiami 1,5 km. ilgio Šiltnamių gatvės ir 1,8 km. Gėlių gatvės pėsčiųjų-dviračių takai. Šiemet bus pradėtas 750 m ilgio pėsčiųjų-dviračių tako įrengimas Rokų sen., Girininkų k., Knygnešio P. Varkalos gatvėje, prasidės 1 400 m ilgio Garliavos Stadiono gatvės šaligatvio įrengimo darbai, planuojama parengti dviračių tako nuo Marvelės iki Kačerginės techninį projektą (apie 7 km ilgio), taip pat suplanuoti šaligatvių įrengimo darbai Raudondvaryje – Pilies, Didžiojoje ir Didvyrių gatvėse.

Kauno rajono savivaldybės administracijos užsakymu šiemet buvo atlikta studija „Dviračių infrastruktūros plėtros galimybių ir poreikio (panaudojimo) vietos ir turizmo reikmėms Kauno rajone analizė ir Kauno rajono dviračių maršrutų schema“, kuria remiantis bus vykdoma tolimesnė dviračių takų Kauno rajone plėtra.

Studijoje išanalizuota esama dviračių infrastruktūros Kauno rajone situacija, nustatytos plėtros galimybės, numatyti nauji maršrutai, kuriuos būtų galima sujungti į vientisą tinklą, suderintą su besiribojančių savivaldybių parengtais planais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: