(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Antradienį spaudoje pasirodė straipsnis, jog Kauno miesto valdžia neranda lėšų padėti neįgaliems vaikams bei atėmė turėtą lengvatą už važiavimą viešuoju transportu. Kauno miesto savivaldybė nori nuraminti neįgaliųjų vaikų tėvelius, nes šiems metams lėšos yra numatytos, tačiau 2010 metų biudžetas bus tvirtinamas tik šį ketvirtadienį Taryboje.

„Socialinių paslaugų ir kitos paramos teikimo programoje 2010 metų biudžete yra numatyta 230 tūkst. litų. Laukiame ketvirtadienio, kuomet taryba patvirtins kitų metų biudžetą. Iš šios numatytos sumos 35,7 tūkst. Lt bus skirti kreditoriniams įsiskolinimams padengti. Tikrai nereikėtų per anksti jaudintis, kad Savivaldybė neturi lėšų pagelbėti labiausiai nuskriaustiems. Miesto valdžia neatsisakė ir neketina atsisakyti pagelbėti neįgaliesiems“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio skyriaus Planavimo poskyrio vedėja Danguolė Arlauskienė.

Vedėjos teigimu, jeigu Kauno apskrities specialioji mokykla pateikė paraiškas, finansuoti mokinių keliones į mokyklą, tuomet patvirtinus biudžetą tos lėšos bus skirtos kompensuoti važiavimo išlaidas.

Straipsnyje taip pat buvo teigiama, kad nėra aiškus Kauno apskrities specialiosios mokyklos likimas, kai nuo liepos 1 d. bus panaikintos apskritys.

Vasario 12 dieną Švietimo, sporto ir ekologijos komitetas, Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius bei Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas lankėsi Kauno apskrities specialiojoje mokykloje. Šio vizito tikslas buvo aptarti šios mokyklos ateities gyvavimo klausimus, kuomet Savivaldybė perims ją iš apskrities.

„Lankydamiesi mokykloje gyrėme ir įvertinome mokyklos direktoriaus Liudo Ankudavičiaus darbą. Ši mokykla pavyzdingai tvarko savo ūkinius klausimus. Nuo liepos 1 dienos panaikinus Kauno apskrities viršininko administraciją, ši mokykla taps pavaldi miesto savivaldybei. Mes tikrai planuojame ir toliau vystyti šios įstaigos veiklą, kuri turi labai gerai įrengtą visą materialinę bazę padėti neįgaliems vaikams“, – teigė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Kauno apskrities specialiojoje mokykloje mokosi 162 judesio ir padėties sutrikimų bei kompleksinę negalią turintys moksleiviai nuo 6 iki 21 metų. Didelių ir labai didelių specialiųjų ugdimosi poreikių turintiems vaikams be bendrojo ir specialiojo lavinimo reikalingas medicininis gydymas, priežiūra ir slauga.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: