© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimą pasiekus kitų metų biudžeto projektui, parlamentarai registruoja siūlymus dėl jo lėšų panaudojimo jų siūlomiems objektams ar sritims.

Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) siūlo papildomai skirti 49 mln. litų kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčio padidinimui. Atkreipiamas dėmesys, kad šalies kultūros įstaigose dirbančių kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokestis yra pats mažiausias, palyginti su kitais sektoriais.

Komiteto nariai pažymi, jog tokia situacija lemia kultūros darbuotojų migraciją į kitas sritis, taip pat atgraso jaunimą sieti ateitį su darbu kultūros sferoje.

Konservatorius Arimantas Dumčius nori lėšų ugdymo įstaigų remontui Kaune. Ji siūlo 2 mln. litų skirti 1980 metais pastatytos ir nėkart neremontuotos “Pilėnų” pagrindinės mokyklos renovacijai, taip pat dar 200 tūkst. litų – “Paparčio” pradinės mokyklos remonto darbams užbaigti.

“Darbietis” Sergejus Ursulas nori, kad 1 mln. litų būtų skirtas vieninteliam Lietuvoje esančiam Tuputiškių serpantinui sostinės Pavilnio rajone sutvarkyti. Parlamentaras pažymi, kad 20-ojo amžiaus pradžioje nutiestas akmenimis grįstas serpantinas yra bene vienintelis Lietuvoje kalnuotųjų vietovių kelias, turintis istorinę bei inžinerinę vertę, saugomas valstybės.

Taip pat S.Ursulas dar 6,87 mln. litų siūlo skirti Vilniaus “Laisvės” gimnazijos pastato rekonstrukcijai, o dar 560 tūkst. litų – sostinės “Atžalyno” pradinės mokyklos remontui.

Konservatorius Donatas Jankauskas siūlo 3,9 mln. litų skirti, kad būtų pabaigti Garliavos meno mokyklos pastato rekonstrukcijos darbai. Pasak parlamentaro, Garliavos meno mokyklos pastato būklė šiuo metu avarinė: sienos pažeistos korozijos, sutrūkinėjusios, praleidžia drėgmę, šaltį, pelija, mokykla naudojasi vietine kanalizacija.

Konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė siūlo didinti kurčiųjų reikmėms skirtas lėšas: 165 tūkst. litų padidinti asignavimus gestų kalbos vertimo paslaugoms, o dar 308 tūkst. litų – nacionaliniam transliuotojui Lietuvos televizijos laidoms titruoti ir versti į gestų kalbą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: