Pasak Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK), Simpsonų serialas nėra visiškai tinkamas jaunai auditorijai, nes jame yra pažeidžiamos moralinės vertybės, o TV3 redakcija kol kas aiškintis atsisako. Tarp lapkričio ir gruodžio mėnesių tėvai, kurie yra susirūpinę vaikų gerovė skundėsi dėl netinkamo animacijos perteikimo.

Komisija lapkričio pirmoje pusėjegavo du piliečių skundus dėl seriale rodytų epizodų, kuriuose paskleista viešoji informacija esą pagal savo turinį bei transliavimo laiką daro neigiamą poveikį jaunesniems nei 14 metų vaikams.

Pasak LRTK, lapkričio pradžioje rodytuose dviejuose serialo epizoduose paskleista informacija, priskirtina darančiai neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi, esą bus laukiama televizijos paaiškinamojo rašto, po kurio ir bus priimtas galutinis sprendimas.

Pirmasis Simpsonų epizodas televizijos ekranuose pasirodė dar XX amžiuje. Per keletą metų serialas parodė daugelį realių įvykių dar prieš tai, kai jie iš tikrųjų įvyko. Beveik prieš 17 metų Simpsonų epizodas numatė, kad Donaldas Trumpas vieną dieną taps JAV prezidentu. Ir tai ne vienintelis atvejis, kai rašytojai sugebėjo numatyti ateitį.

Simpsonai 4

Bėgant laikui, 2000 metuose buvo išleista serija, kurioje parodoma kaip atrodo 2030 metai. Epizode „Bartas ateityje“, herojus žvelgia į ateitį apsilankant indėnų amerikiečių kazino.Paaiškėjo, kad Bartas ilgainiui tapo muzikantų, Nelsonas – naktinio klubo savininkas, o Lisa – žinoma, Jungtinių Amerikos Valstijų prezidente.Būtent šiame epizode skamba garsioją frazę: “Iš prezidento Trumpo, mes paveldėjome gerą biudžeto krizę”.

Simpsons 4

Kitos komiškos serialo prielaidos yra tai, kad Big Benas-vienas didžiausių pasaulio laikrodžio, bus pakeistas elektroniniu ekranu.Tai dar neįvyko, bet kas žino – gal tai dėl to, kad garsusis laikrodis buvo uždarytas ilgai rekonstruoti?

Simpsons

Serialas Simpsonai ne tik nuspėja ateitį, bet ir žodžiai, kurie yra vartojami animacijoje yra įtraukti į žinomiausią pasaulyje žodyną.

Simpsonai 3

Žodis “d’oh”, kurį Houmeris Simpsonas dažnai vartoja, buvo įtrauktas į Oksfordo anglų kalbos žodyną 2001 metais. Žodžio reikšmė: “Išreiškia nusivylimą, taip pat (švelniai įžeidžianti): tai reiškia, kad kitas žmogus sakė ar padarė kažką kvailio “.

Sipsons 3

Anot Elfmano, Springfildo vieta niekada nerodoma. Kai kas nors sako, garsiai kur yra miestas, garsas yra slopinamas ar užmaskuotas triukšmu. Seriale herojus Nedas Flendersas teigia, kad miestas ribojasi su Ohaju, Nevada, Meinau ir Kentukiu. Tačiau, kaip sakė Lisa, tai šiek tiek paslaptis, taip. Bet jei pažvelgsite į užuominas, galite tai suprasti“.

Taip pat skaitykite: Marvel visatos kūrėjas Stan Lee [VIDEO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: