(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Tarptautinias Vilniaus oro uostas (TVOU) kovą aptarnavo 112.784 keleivius – 24 proc. daugiau, nei pernai per tą patį mėnesį. Pirmąjį šių metų ketvirtį keleivių srautas oro uoste išaugo 10 proc. (285.980), lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, ir srautų augimas šiemet įgauna vis didesnį pagreitį.
Pirmąjį šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sparčiai stiebėsi ir skrydžių skaičius (20 proc.) bei per TVOU vežtų krovinių kiekis (25 proc.).

“Rinka atsigauna ir tai turi įtakos oro uosto rezultatams. 2010-ųjų pradžioje atsirado nauji reisai į Milaną, Berlyną, Miuncheną, Paryžių, Amsterdamą, Romą, padaugėjo skrydžių į Kopenhagą. Įsigaliojus vasaros tvarkaraščiui, skrydžių žemėlapis pasipildė naujais miestais – į Hamburgą, Edinburgą, Heraklioną, Ibisą, Palermą, daugėja skrydžių į Dubliną, Taliną, Paryžių, Berlyną, Varšuvą”, – sako TVOU generalinis diektorius Tomas Vaišvila.

Pasak jo, dar vienos skrydžių bangos laukiama gegužę: daugės skrydžių į Kijevą, Kopenhagą, Oslą, Dubliną, vėl bus atnaujinti skrydžiai į Žironą, naujas skrydis į Heraklioną, vasarą – į Ibisą ir Palermą.

Pirmąjį ketvirtį populariausios kryptys iš Vilniaus buvo Kopenhaga, Ryga, Praha, Londonas, Dublinas, Frankfurtas, Helsinkis, Varšuva, Maskva ir Viena.

Šiemet TVOU planuoja aptarnauti 2 mln. keleivių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: