© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Į keblią padėti patekęs Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto (Enrikė Penja Njetas) trečiadienį deklaravo visą savo asmeninį turtą, mėgindamas užgesinti skandalą, kilusį dėl namo, kurį jo žmona nusipirko iš vienos vyriausybės užsakymus vykdančios bendrovės.

Šį žingsnį jis atliko praėjus dviem dienoms po to, kai šalies pirmoji ponia Angelica Rivera (Anchelika Rivera) pareiškė parduosianti už 4 mln. JAV dolerių (11 mln. litų) įsigytą namą, siekdama nutildyti kritikus.

Pasklidusi žinia apie prabangaus namo turtingame Meksiko rajone įsigijimą sukėlė papildomo galvos skausmo E.Penai Nieto, kuriam tenka atlaikyti protestus vyriausybės reakcijos į įtariamą 43 koledžo studentų nužudymą, dėl kurio kaltinama viena nusikalstama gauja pietinėje Gerero valstijoje, tikriausiai veikusi išvien su korumpuotais policijos pareigūnais.

Trečiadienį prezidentas nurodė, kad jam priklauso keturi namai ir vienas butas. Šalies vadovas nurodė, kad brangiausias iš tų nekilnojamojo turto objektų vertas apie 400 tūkst. dolerių (1,1 mln. litų).

“Siekdamas pelnyti visuomenės pasitikėjimą, nusprendžiau paviešinti visą savo asmeninį turtą”, – sakė prezidentas, kuris dalį turto buvo deklaravęs jau anksčiau..

E.Pena Nieto tėvas jam yra padovanojęs du namus, o butą prezidentas paveldėjo iš savo velionės pirmosios žmonos, sakoma turto deklaracijoje, kuri buvo paskelbta prezidentūros tinklalapyje.

Prezidentas taip pat turi keturis žemės sklypus, kurie taip pat buvo padovanoti jo tėvų. Visų jų vertė – apie pusė milijono dolerių (1,38 mln. litų).

Meksikos prezidentas uždirba apie 250 tūkst. dolerių (688 tūkst. litų) per metus.

E.Nieto taip pat deklaravo turinti meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių ir laikrodžių, kurie yra arba jo tėvų dovanos, arba mirusios pirmosios žmonos palikimas.

Prezidentas taip pat turi lėšų bankų sąskaitose ir investicijų, vertų apie 1 mln. dolerių (2,75 mln. litų).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: