(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.
Naujam Kauno "Žalgirio" treneriui pergalės skonio Eurolygoje dar teks palaukti.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį žaidė Eurolygos „Top 16“ etapo antrąsias rungtynes. Nors po nesėkmingos pirmosios dvikovos pusės kauniečiai ir sugebėjo pademonstruoti valią bei charakterį, to pergalei neužteko. Po finalinės sirenos džiaugėsi graikai – 71:64.

Rungtynės prasidėjo sėkmingu Manto Kalniečio reidu (2:0), tačiau po Milošo Teodosičiaus tritaškio pirmavo jau svečiai – 5:2. Tiesa, tuo pačiu atsakė ir Tomas Delininkaitis, iš toli pataikęs su varžovo pražanga (5:5). Mačo scenarijus nesikeitė ir įpusėjus ketvirčiui – skaičiai 7:7 švieslentėje degė po Bobano Marjanovičiaus taškų, o 11:10 – antrą kartą iš eilės pasižymėjus Travisui Watsonui. Nepatenkintas vaizdu aikštelėje „Olympiacos“ trenerių štabas sušaukė minutės pasitarimą. Tiesa, ir po pertraukėlės sėkmingiau žaidė „Žalgiris“ – po krepšiu ir toliau dominavo T.Watsonas, o rezultatyviai individualų reidą su pražanga užbaigė Aleksandras Čapinas (16:11). Nepaisant to, kėlinuko pabaigoje kauniečių žaidimas puolime ėmė strigti, kuo pasinaudoję graikai spurtavo ir perėmė iniciatyvą – 23:16.

Antrojo ketvirčio pirmoje pusėje koją žalgiriečiams daugiausiai kišo netaiklūs metimai. Situaciją kiek pagerino Mindaugo Kuzminsko ir B.Marjanovičiaus dėjimai (20:29), tačiau labiau priartėti kauniečiams niekaip nepavyko. Lyg neužtektų to, spragas gynyboje svečiai sėkmingai išnaudojo bei nutolo – 40:22. Pirmoji mačo dalis taip ir baigėsi.

Po didžiosios pertraukos pirmieji pasižymėjo svečiai, tačiau tuo pačiu netrukus atsakė Paulius Jankūnas bei gražiu dėjimu „Žalgirio“ ataką užbaigęs M.Kalnietis (26:47). Panašus skirtumas išliko ir po B.Marjanovičiaus dėjimo su varžovo pražanga (29:50). Ketvirčiui įpusėjus šeimininkai jau perėmė iniciatyvą ir po penkių M.Pociaus taškų iš eilės svečių treneriai buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės – 34:52. Po jos ir toliau puikiai rungtyniavo M.Pocius, į savo sąskaitą įsirašęs dar keturis taškus – 54:38. Netrukus pražangą išprovokavo T.Delininkaitis, kuris savo trijų šansų nepraleido bei sušvelnino atsilikimą iki 41:54. Isijautę šeimininkai nesustojo – fantastišką derinuką sužaidė M.Kalnietis ir T.Klimavičius, o pastarasis po įžaidėjo perdavimo įspūdingai įkrovė kamuolį į krepšį ore, sukeldamas milžiniškas aistruolių ovacijas (43:54). Panašiu rezultatu ketvirtis ir baigėsi – 43:56.

Po dviejų minučių pertraukėlės „Žalgiris“ apsukų nemažino: M.Pocius taikliai šovė iš toli, B.Marjanovičius neklydo po krepšiu, tuo tarpu skirtumas aptirpo iki aštuonių taškų. M.Kalniečiui pataikius iš toli, o T.Klimavičiui pataisius komandos draugo metimą šeimininkų situacija dar šiek tiek pagerėjo – 54:60. Nors varžovai taip pat nesnaudė, atakos smaigalyje atsidūręs B.Marjanovičius sugebėjo taip pat atsakyti rezultatyvia ataka – 56:63. Po eilinės minutės pertraukėlės pirma T.Delininkaitis pataikė itin svarbų tritaškį, o jau kitą greitą „Žalgirio“ ataką dviem taškais baigė M.Kalnietis (61:64). Deja, apsiginti kauniečiams nepavyko (61:67), tuo tarpu tikslą pasiekė viena M.Pociaus mesta bauda (62:67). Nepaisant to, užpulti graikams nepavyko, o M.Pocius sumažino atsilikimą iki trijų taškų – 64:67. Tiesa, ranka atsakingu momentu nesudrebėjo M.Teodosičiui – 69:64. Žalgiriečiai dar mėgino gelbėtis, tačiau šį kartą tam tiesiog neužteko laiko. Pralaimėjimas rezultatu 64:71.

„Žalgiris“: M.Pocius 17 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), B.Marjanovičius 12 (7 atk. kam.), T.Delininkaitis 9, M.Kalnietis 9, T.Watsonas 6, T.Klimavičius 4 (5 atk. kam.), A.Čapinas 3, P.Jankūnas 2, M.Kuzminskas 2.

„Olympiacos“: V.Spanoulis 17 (4 rez. perd.), M.Teodosičius 13, I.Bourousis 11.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: