(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Meno galerija „Aukso pjūvis” spalio 28 d. (ketvirtadienį), 17.00 val. kviečia į keturių keramikų – Gedimino Šibonio, Gražinos Sakalauskaitės – Kaučikienės, Juliaus Rakevičiaus ir Giedrės Bardzilauskės parodos atidarymą.

Šie dailininkai į vieną draugiją susibūrė ne tik „Aukso pjūvio” galerijoje. Šiuo metu jų kūrinių kolekcija reprezentuoja Lietuvos keramiką Bornholmo meno muziejuje Gudhjeme ir parodų centre Grønbechs Gård Haslėje veikiančioje Europos šiuolaikinės keramikos bienalėje European Ceramic Context 2010.

Bornholmas yra tarptautinį pripažinimą bei susiformavusias tradicijas keramikos ir stiklo meno srityje turinti Danijos sala, pasižyminti taikomosios dailės parodomis, edukacija vietinėse keramikos bei stiklo mokyklose, o taip pat studijinio stiklo judėjimo bei atvirų keramikos dirbtuvių Europoje inicijavimu ir simpoziumų jose organizavimu.

Dėka Bornholmo meno muziejaus atstovės bei projekto vadovės Susanne Jøker Johnsen, nuo 2006 metų čia pradėta organizuoti tarptautinė keramikos ir stiklo meno bienalė European Ceramic & Glass Context, kurioje kviečiami dalyvauti menininkai iš 27 Europos sąjungos šalių, taip pat iš Islandijos, Norvegijos bei Šveicarijos.

Kiekvieną šalį organizatorių sumanymu projekto parodose pristato du autoriai – keramikos arba stiklo profesionalai, kurių kūryba atitinka šias kategorijas: Established Artists (pripažintų menininkų), Emerging Artists (kylančių/jaunųjų menininkų) bei industrinio dizaino kategoriją. Pasiūlyti šalis atstovaujančius menininkus pavedama nacionaliniams komisarams. Lietuva Bornholmo meno bienalėje yra dalyvavusi visus tris kartus (2006, 2008, 2010 m.).

2010 metų European Ceramic Context bienalėje Lietuvą, kaip jau minėta, atstovauja keturi dailininkai: Gediminas Šibonis, Gražina Sakalauskaitė-Kaučikienė, Julius Rakevičius ir Giedrė Bardzilauskė. Jų darbus tarptautinė komisija atrinko iš nacionalinės kuratorės – menotyrininkės Raimondos Simanaitienės pasiūlytų dvylikos kandidatų. Lietuvos dailininkų prisistatymas bei dalyvavimas bienalėje vyko bendradarbiaujant ir remiant European Glass & Ceramic Context organizatoriams, LR ambasadai Danijoje, LR Kultūros rėmimo fondui bei Kauno dailės galerijai „Aukso pjūvis”. Todėl šioje galerijoje sumanyta taip pat ir Lietuvos žiūrovams pristatyti minėtų keramikos profesionalų kūrybą.

Paroda „Keturi, apjungti Bornholmo” galerijoje „Aukso pjūvis” veiks iki lapkričio 28 d.

Parodos atidarymas: spalio 28 d. (ketvirtadienį), 17 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: