(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę „Litexpo” parodų centre vykęs verslo skatinimo renginys „Versli Lietuva” netrukus turėtų sulaukti tęsinio. Ūkio ministerija planuoja rengti dešimt mobiliųjų turų per Lietuvą, kurių metu regionams, atsižvelgiant į jų ekonominę ir socialinę specifiką, bus teikiama kryptinga informacija apie verslo kūrimo ir plėtojimo galimybes.

„Poreikis gauti informaciją yra dažna verslo pradžios spraga. Kai žmogus nežino, nuo ko pradėti verslą, jis bijo tuo užsiimti. Norime pralaužti ledus ir parodyti, kad verslas Lietuvoje įmanomas”, – sako Ūkio ministerijos Smulkaus ir vidutinio verslo departamento direktorė Živilė Glaveckaitė.

„Verslioje Lietuvoje” gegužės 27-28 dienomis apsilankė daugiau kaip 3000 žmonių. Nespėjusiems apsilankyti siūloma naudotis Ūkio ministerijos tinklalapyje www.ukmin.lt teikiama informacija skyrelyje „Versli Lietuva”.

Pranešimus skaitę ir savo sėkmės istorijas pasakoję verslininkai, ekonomistai, psichologai ir kiti ekspertai dažniausiai minėjo, kad verslo pradžia – tai išskirtinė, gera idėja. Kitas jų nurodytas etapas – finansavimo šaltinio suradimas, toliau eina verslo registravimas, mokesčiai, kuriuos reikės mokėti, verslo veiklos vykdymas ir verslo plėtra.

Renginyje dalyvavę Ūkio ministerijos atstovai pristatė verslo sąlygų naujoves, paslaugų direktyvos pagalbą verslui, viešųjų pirkimų Europos Sąjungoje naujoves. Finansų ministerijos atstovai teikė informacinę pagalbą apie Europos Sąjungos priemones verslui, Žemės ūkio ministerijos atstovai aiškino, kaip galima užsiimti ne žemės ūkio srities verslu kaime. „Verslioje Lietuvoje” taip pat dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Valstybinė mokesčių inspekcija, Sodra, Darbo birža, Lietuvos verslo paramos agentūra, VšĮ „Eksportuojančioji Lietuva”, „Verslo angelų” fondas, Registrų centras, verslo centrai ir inkubatoriai, Šiaurės miestelio technologijų parkas, Valstybinis patentų biuras ir kiti.

„Verslioje Lietuvoje” apsilankę žmonės teigė, kad šiame renginyje vienoje vietoje buvo galima gauti informaciją, kaip pradėti savo verslą, pasisemti įkvėpimo bei drąsos ir užmegzti naujų ryšių su valstybinių institucijų atstovais ir verslininkais. Lankytojai gausiai dalyvavo valdžios ir verslo diskusijose, klausėsi įdomių, tikrus lyderius pažadinančių psichologijos paskaitų, tiesiogiai bendravo su rinkoje įsitvirtinusiais verslininkais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: