Svečiai supažindinti su Kauno rajono ekonomine ir investicine aplinka
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Rugsėjo 23 d. Kauno rajone įsikūrusioje Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) susitiko Danijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos ir Lietuvos Pramonės ir amatų rūmų nariai.

49 atstovai susipažino su Kauno r. ekonomine ir investicine aplinka, aplankė Karmėlavoje esantį Kauno oro uostą, LEZ teritorijoje įsikūrusias įmones.

Susitikime Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis pasakojo apie Kauno rajono sudėtį ir situaciją žemėlapyje, susirinkusiuosius supažindino su Savivaldybės politikos kryptimis, Kauno rajono 2008–2012 m. Smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) plėtros skatinimo programa, mokesčių lengvatomis, teritorijų planavimu, tiesioginėmis investicijomis iš užsienio, investicijų pritraukimo strateginėmis kryptimis 2012–2015 m.

Anot K. Povilaičio, 2007–2013 m. Gyvenimo ir veiklos kokybės gerinimo strategijoje išskirti prioritetai infrastruktūros, valdymo tobulinimo, bendruomenės ugdymo, aplinkos kokybės gerinimo ir konkurencingo žemės ūkio kūrimo srityse.

Kauno rajono savivaldybė, įgyvendindama Kauno rajono Gyvenimo ir veiklos kokybės gerinimo strategiją, parengė smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) programą, kuri turi padėti rajono verslo organizacijoms veikti rinkoje. „Šios programos rengimas – žingsnis, kuris leis ieškoti galimų glaudesnio bendradarbiavimo formų tarp verslo ir savivaldybės administracijos“, – teigė K. Povilaitis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: