(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Šiandien Tarptautinė studentų diena yra minima ir Kauno miesto savivaldybėje. Meras Andrius Kupčinskas savo pareigas perleido KTU studentui Justinui Staugaičiui. Tai jau antri metui, kuomet šios šventės metu mero kėdėje šeimininkauja studentai.

Meras A. Kupčinskas iš ryto užleido savo kabinetą jaunajam merui. „Darbo stalas šiandien labai tvarkingas, dažniausiai ant jo guli šūsnys dokumentų. Jeigu kils klausimų, kreipkis į administraciją, vizuok užduotis. Iš šio kabineto galima lengvai prisiskambinti ir Prezidentei, tik siūlyčiau tuo nepiktnaudžiauti“, – juokavo meras A. Kupčinskas.

J. Staugaitis šiandien domėsis miesto strategijos įgyvendinimu, studentų situacija Kauno mieste. 13 val. pirmininkaus Studentų forumui Savivaldybės didžiojoje salėje, dalyvaus Studentų dienos renginiuose. 15 val. studentas-meras žurnalistus kviečia į spaudos konferenciją.

Pernai studentu – meru buvo Vytauto Didžiojo universiteto studentas, šiemet studentai nusprendė merą rinkti Kauno technologijos universitete. Konkursui į mero postą buvo pateiktos keturios paraiškos: Ingridos Lipnickytės, Jolitos Septyniūtės, Justino Staugaičio ir Gintauto Tačionio.

Kandidatūras vertinusi studentų atstovybės komisija iš pradžių buvo linkusi sekti bendromis valstybės tendencijomis ir mere išrinkti vieną iš merginų, tačiau vis dėlto nugalėtoju tapo Justinas Staugaitis. Didžiausiais jo privalumas prieš konkurentus paminėta motyvacija ir patirtis visuomeninėje veikloje.

Justinas Staugaitis – KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto Procesų valdymo specialybės III kurso studentas. Gimęs Alytuje, aktyvus visuomenininkas nuo mokyklos laikų. Šiuo metu yra savojo fakulteto studentų atstovybės pirmininkas, KTU SA projektų koordinatorius. Kaip rašė savo motyvaciniame laiške, „norėčiau pats patirti kaip sunku/lengva, įdomu/nuobodu būti bent vieną dieną Kauno miesto meru“.


Vilija ŽUKAITYTĖ

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: