Tobulas! Tobulas! Ir dar kartelį tobulas!! Cypauju :)
Valandos ne netrunka padaryti, o skonis.. tirpsta burnoje..nė nemoku nupasakoti turite jį išbandyti :)
Biskvitui:

5 kiaušiniai
200 gr. cukraus
100 gr. miltų
80 gr. krakmolo
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Kiaušinius su cukrumi išsukti iki baltų putų, atskirame dubenyje persijoti kelis kart sausus produktus ir įmaišyti juos į kiaušinių masę, lengvai permaišyti ir supylus į kepimo formą kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Iškepusį biskvitą gerai atvėsinti. Man kaip visada kepant pradėjo kilti kalnelis, tai aš jau iškepus, ant karšto biskvito uždėjau lėkštelę ir kalnelis susėdo, skoniui tai nepakenkė, o išvaizdai padėjo :)

Atvėsusį biskvitą pjauname per pusę.

Pasiruošiame kavos sirupą laistymui:

400 ml. karšto vandens
4šaukšteliai tirpios kavos
4 šaukšteliai cukraus

Viską ištirpinti karštame vandenyje.

Kremui reikės:

450 ml. grietinėlės (naudojau žemaitijos pieno)
350 gr. maskarpone sūrio
100 ml. cukraus pudros

Šaltą grietinėlę išplakame su cukraus pudrą, vėliau įmaišome maskarponę sūrį.

Imame vieną puselę, ją gausiai sulaistome ir tepame pusę kremo.

Uždengiame likusią gausiai sulaistytą puselę ir visą gautą torčiuką aptepame likusiu kremu.
Statome į šaldytuvą kelioms valandoms.

Skanaus!!!!!!!!!

Originalus receptas tinklaraštyje Skanus gyvenimas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: