Organizatorių archyvo nuotr.

Vienas iš pagrindinių veiksnių, į kurį reikia atsižvelgti nustatant optimalius variklio alyvos keitimo laiko intervalus, yra gamintojo rekomendacijos. Dauguma automobilių gamintojų pateikia rekomendacijas dėl alyvos keitimo intervalų, pagrįstų tokiais veiksniais kaip naudojamos alyvos tipas, variklio konstrukcija ir numatomos vairavimo sąlygos. Šios rekomendacijos gali labai skirtis priklausomai nuo transporto priemonės markės ir modelio, todėl būtina pasiskaityti savininko vadovą arba pasikalbėti su kvalifikuotu mechaniku, kad būtų nustatytas tinkamas intervalas, kada tepalas turi būti keičiamas.

Kitas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti, yra transporto priemonės savininko vairavimo sąlygos ir įpročiai. Automobiliams, kurie važinėjama ekstremaliomis sąlygomis, pvz., dažnas eismas ir važiuojama dulkėta aplinka, gali reikėti dažniau keisti alyvą, kad būtų išlaikytas optimalus variklio veikimas. Panašiai vairuotojams, kurie dažnai važiuoja dideliu greičiu, gali tekti dažniau keisti alyvą, kad nesugadintų variklio. Į šiuos veiksnius svarbu atsižvelgti nustatant optimalų alyvos keitimo intervalą.

Transporto priemonės amžius ir rida taip pat gali turėti didelę reikšmę nustatant optimalų alyvos keitimo intervalą. Varikliams senstant, gali reikėti dažniau keisti alyvą, kad būtų išlaikytas tinkamas tepimas ir būtų išvengta nusidėvėjimo. Mechanikai dažnai pataria didinti alyvos keitimo dažnumą proporcingai automobilio amžiui ir ridai. Tačiau svarbu pažymėti, kad per dažnas alyvos keitimas gali būti nenaudingas ir nereikalingas. Paprastai alyvą rekomenduojama keisti bent kartą per metus, nepaisant ridos.

Įprasti alyvos keitimo intervalai paprastai svyruoja kas 10000 kilimetrų arba kas tris–šešis mėnesius, atsižvelgiant į automobilio gamintojo rekomendacijas. Tačiau šis intervalas tampa pasenęs dėl variklio technologijų ir alyvos kokybės pažangos. Šiandien daugelis ekspertų rekomenduoja įprastą alyvą keisti kas 7500 kilometrų arba kas šešis mėnesius. Šis intervalas gali skirtis priklausomai nuo važiavimo sąlygų, pvz., dažno sustojimo ir eismo ar ekstremalių temperatūrų, dėl kurių gali reikėti dažniau keisti alyvą.

Sintetinės alyvos keitimo intervalai paprastai yra ilgesni nei įprastinių alyvos keitimo intervalai. Sintetinė alyva gali atlaikyti iki 20 000 kilometrų ir daugiau, priklausomai nuo gamintojo rekomendacijų ir vairavimo sąlygų. Tačiau svarbu pažymėti, kad sintetinė alyva gali būti brangesnė nei įprasta alyva. Nors sintetinė alyva gali tarnauti ilgiau, vis tiek svarbu reguliariai tikrinti alyvos lygį ir kokybę, taip pat laikytis gamintojo rekomenduojamų alyvos keitimo intervalų.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: