“Perplauksiu jūras, perbrisiu marias”. Tokie žodžiai skamba dainoje apie meilę. Niekas nepaneigs, kad bene kiekvienam lietuviui krepšinis yra daugiau nei sporto šaka. Lietuvos krepšinio rinktinės pergalės Pasaulio ir Europos čempionatuose tik sustiprino tą ilgai brandinamą tautos jausmą. Bet kaip atskirti, ar ta meilė tikra, ar iš išskaičiavimo. Surenkite kamuolio mušinėjimo pasaulio rekordo siekimo renginį ir viskas taps aišku.

Rugpjūčio 29 dieną Lietuva siekė kamuolio mušinėjimo pasaulio rekordo. Šešiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose vienu metu buvo planuojama mušinėti 60 tūkst. krepšinio kamuolių, kuriuos Lietuvai padovanojo “Fiba Europe”. Daugiausiai – 15 tūkst. kamuolių turėjo būti mušinėjama Vilniuje, šiek tiek mažiau – 13 tūkst. Kaune. Kituose miestuose atitinkamai šis skaičius buvo mažesnis. Taisyklės, skelbtos specialioje interneto svetainėje, kurioje dalyviai galėjo iš anksto registruotis, buvo paprastos. Norint prisidėti prie rekordo reikėjo 5 minutes be sustojimo mušinėti kamuolį viena ranka.

Vienas iš paprasčiausių ir logiškiausių būdų pritraukti gerbėjus į renginį – dovanoti kamuolį, kuriuo bus pasiektas mušinėjimo rekordas. Nors tikslas pateisina priemones, tačiau tokia reklama į šventę sutraukė ne tik meilę krepšiniui demonstruojančius tautiečius, bet ir nemokamo kamuolio pasiimti atėjusius “krepšinio apsišaukėlius”. Visur jų pasitaiko, nieko čia nepadarysi. Tačiau.

Vienybės, meilės krepšiniui ir žalios bei oranžinės spalvų derinio šventėje netrūko. Kamuoliai buvo išdalinti, o tai reiškė, jog rekordas jau ranka pasiekiamas. Aptverta zona per kelias valandas buvo užpildyta ir beliko sulaukti tos akimirkos, dėl kurios visi? čia ir susirinko. Bet kas nutiko tada? Pastebėję, jog organizatoriai nebepajėgia kontroliuoti situacijos, arčiausiai išėjimo buvę “rekordininkai” būriais patraukė savais keliais. Nepaisant to, jog krepšinio kamuoliai buvo 5-o, o ne įprasto 7-o dydžio, atsirado ne vienas narsus krepšinio “gerbėjas”, pagriebęs ne po vieną, o po kelis kamuolius. Prasidėjus rekordo siekimui, Kaune dalyvių skaičius sumažėjo bent jau keliais šimtais neva dėl kamuolio mušinėjimo rekordo siekimo į šventę susirinkusių dalyvių. Vieni iš jų bėgte bėgo, bijodami, jog kamuoliai bus atimti.

Ar tik tiek verta meilė krepšiniui? Tiek, kiek kainuoja krepšinio kamuolys? Laimei, didžioji dalis žmonių parodė, jog jiems rūpi ne tik kamuolys. Ar buvo užfiksuotas kamuolio mušinėjimo rekordas paaiškės artimiausiu metu, kai stebėtojai suskaičiuos, kiek dalyvių mušinėjo kamuolį taip, kaip reikia. Tikiu, jog rekordas buvo pasiektas. Svarbiausia, jog lietuviai pasauliui įrodė, kad myli krepšinį. Myli ne dėl nemokamo krepšinio kamuolio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: