© Ramintos Česnaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

„Mes tavo vaikai“ – pareiškė Andrius Mamontovas ir visa „Žalgirio“ arena tuo patikėjo.

Nuo pačios pirmos „Foje“ koncerto minutės visi patiki, kad yra vienas asmuo, o trykštantis paprastumas ir nuoširdumas neleidžia to pamiršti iki pat renginio pabaigos.

Kur žvaigždės?

Sugrįžę paminėti trisdešimtį ant scenos „Foje“ nariai šią gražią šventę švenčia drauge su minia, o atlikėjus ir gerbėjus skirianti pertvara rodos išnyksta. Jokių iškeltų nosių, užriestų galvų ir ekscentriškų įmantrybių. Koncerto startui pasirinkta daina „Geltona. Žalia. Raudona“ suvienija ir pagauna kiekvieną atėjusį ir minia vieningai užtraukia „Tu – mūsų vanduo ir duona“.

Jokių žvaigždžių taip ir nepastebėta viso pasirodymo metu. Koncerto pradžios vėlavimas dešimt minučių, ar gi tai vėlavimas? Viešasis transportas verčia ilgiau laukti. Paprasti ligi skausmo vyrukai išlieka iki pat pabaigos – tylus mandagus ačiū ir nusilenkimas. Ir, žinoma, miniai plojant ir ošiant be didesnių laiko vilkinimų dar kartą sugrįžtama į sceną atiduoti duoklę liaudžiai.

© Ramintos Česnaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Paprasti trumpi, bet netikėtai nuoširdūs ir keliantys šypseną pasisakymai tarp dainų, laikas nuo laiko primena susirinkusiems, kad ateita paklausyti draugų. Visas koncertas siunčia švelnią ir šiltą žinutę – „Būkim draugais“.

Šilta muzika

Kadaise ši grupė save vadino „Sunkios muzikos“ vardu, bet greitai pasirodė, kad toks pavadinimas painioja klausytojus, mat šie atėję pasiklausyti šių vyrų tikėjosi iš tiesų kažko sunkaus. Tuo trapu pavadinimas „Sunki muzika“ buvo pasirinktas ne dėl numanomo sunkaus stiliaus, o dėl A. Baltakio eilėraščio minėtu pavadinimu.

© Ramintos Česnaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Nenorint klaidinti klausytojų neilgai trukus pavadinimas buvo pakeistas į „Foje“. Daugiau į koncertus nebe užklysdavo pasimetę piliečiai, kurie gauna visai ką kitą nei tikisi, o „Foje“ surinko išties įspūdingą tikrų gerbėjų ratą. Gerbėjų, kurie niekur nesiskirsto, trypia ir prašo pakartojimų ir užpildo „Žalgirio“ areną be didesnių skatinimų.

Laužo šviesa negęsta

Išpopuliarėjo ši grupė dėka filmo „Kažkas atsitiko“ su savo atliekama daina „Laužo šviesa“. Tiesa, jie buvo žinomi ir iki tol, bet po šio filmo pasirodymo ko gero nebuvo žmogaus nežinančio šios dainos žodžių. Nepamiršo jų niekas ir ligi šiol. Vos išgirdus pirmus „Laužo šviesos“ akordus minia klykia ir rėkia, o prasidėjus žodžiams visų lūpos juda vienu ritmu.

© Ramintos Česnaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Simboliškas sprendimas baigti šventinį koncertą su daina, kuri pavertė „Foje“ neabejotina Lietuvos muzikinio pasaulio lydere, pagirtinas, tačiau „Žalgirio“ arenoje susirinkę žmonės visai nelaukė pabaigos, todėl ji nebuvo visai tokia kaip planuota. Kitą vertus, „Foje“ kompanija ko gero žinojo, kad taip paprastai scenos jiems palikti niekas neleis.

Taigi, laužo šviesa negęsta, mes visi esame draugai bei vaikai ir, kad tai prisimintume tereikia atverti duris į „Foje“. Reginys šiltas ir malonus, sprogstantis laike ir erdvėje, jam pasibaigus išlieka tik teigiamos emocijos ir visai nesinori, kad šios emocijos apleistų, šiaip jau kupiną rutinos galvą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: