Menininkė Lorrie Hamel - Elke Harg nuotr. / Instagram

Pasaulio kūno tapybos festivalis kasmet pritraukia daugiau nei 30 000 žiūrovų į spalvingą spektaklį. Trijų dienų renginys, vykstantis Klagenfurto mieste, Austrijoje, šiemet švenčia savo 20-ąsias metines. Dailininkai iš viso pasaulio susirenka į trijų dienų trukmės renginį ir tarpusavyje varžosi įvairiose kategorijose, tokiose kaip tapymas su kempine ir šepetėliu, veido tapymas ir kt. Skirtingų kategorijų nugalėtojai yra apdovanojami piniginiais prizais. Šiemet festivalyje dalyvauja menininkai net iš 54 skirtingų pasaulio valstybių.

Prieš festivalį paskelbiamas modelių atrankos konkursas. Modelis turi būti vyresnis nei 18 metų, turi būti drąsus, ir mokėti perteikti galutinio rezultato pagrindinę idėją. Modeliai siunčia savo nuotraukas, kuriose turi puikiai matytis veido bruožai ir kūno sudėjimas. Menininkai, gavę nuotraukas, atsirenka modelius, su kuriais dirbs festivalio metu.

Kantrybe apsišarvavę modeliai laukia net iki šešių valandų, kad jų kūnai būtų paversti akinančiais meno kūriniais, naudojant įvairias priemones: nuo kuklių teptukų iki latekso makiažo. Tinkamam efektui sukurti , menininkai pritaiko masyvius galvos apdangalus, įmantrias šukuosenas, ar kitokias detales, kurios puikiai perteiktų visą tapybos ant kūno rezultatą.

“World Bodypainting” festivalis pristato save kaip visą dieną dirbantį atviros erdvės meno parką su pramogomis tiek jauniems, tiek seniems. Festivalio metu dalyviai ir žiūrovai gali ne tik tiesiogiai stebėti gimstantį meną, bet ir pasiklausyti muzikinės programos. Gatvės muzikantai, nacionalinės ir tarptautinės grupės yra ,,Bodypainting City“ festivalio neatsiejama dalis. Šiemet festivalio dalyvius bei žiūrovus linksmins 17 skirtingų atlikėjų ir grupių.

A post shared by World Bodypainting (@bodypainting_festival) on

A post shared by World Bodypainting (@bodypainting_festival) on

A post shared by World Bodypainting (@bodypainting_festival) on

Taip pat skaitykite: Įspūdinga tapyba ant kūnų išsiskirianti Vilijos Vitkutės kūryba [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: