Serialo "The Good Place" kadras

Kai serialas „Geroji vieta“ (The Good Place”) tik pasirodė televizorių ekranuose, net visai palankiai įvertinę pirmąsias serijas žiūrovai nebuvo visiškai tikri dėl serialo ateities. Visgi „Geroji vieta“ nėra panašus į tipiškus, visada publiką atrandančius komiškus serialus, o ir originalus serialo siužetas pradžioje daugumai žiūrovų galėjo pasirodyti kiek per ambicingas. Tačiau nepaisant abejonių, serialas sulaukė didžiulio dėmėsio ir populiarumo bei užsitarnavo antrąjį sezoną, kurio „Gerosios vietos“ fanai nekantraudami laukė iki pat jo pasirodymo šių metų rugsėjį.

Serialo siužetas sukasi apie Eleanorą Šelstrop (jos vaidmenį atlieka talentingoji Kristen Bell), gan ydingos moralės moterį, kuri pabunda pasaulyje po mirties ir patenka į vadinamąją „Gerąją vietą“ – kitaip tariant, rojų. Maiklas, Gerosios vietos kūrėjas, pristatydamas jai šį į utopiją panašią vietą prasitaria, kad ji čia pateko už teisingai ir kilniaširdiškai nugyventą gyvenimą. Tačiau Eleanora suvokia, kad į Gerąją vietą pateko per klaidą, ir privalo slėpti savo toli gražu netobulą sielą, tuo pat metu stengdamasi tapti geresniu žmogumi nei buvo būdama gyva.

good place 1

Šis serialas – tai juokingas ir neįprastas žvilgsnis į gyvenimą po mirties, nuo pat pirmosios serijos stebinantis savo originalumu. Su truputėliu geros ironijos, „Geroji vieta“ arba rojus nuo pat pradžių vaizduojamas perdėtai idealistiškai– nuolat šviečia saulė, vyrauja pastelinės spalvos, visi praeiviai šypsosi, o porelės sėdi kavinėse valgydami įvairiausių spalvų šaldytą jogurtą ir sveikindami vieni kitus patekus į rojų.

THE GOOD PLACE -- "Existential Crisis" Episode 205 -- Pictured: (l-r) Kristen Bell as Eleanor, William Jackson Harper as Chidi -- (Photo by: Colleen Hayes/NBC)

Tačiau Eleanorai pasirodžius, rojuje prasideda nelauktos bėdos – atsiranda neaiškios skylės bei prasideda didžiulės audros, o rojaus gyventojai sutrikę, dėl kokių priežasčių tai vyksta. Tačiau Eleanora žino, kad tai gali vykti tik dėl jos nepelnyto buvimo „Gerojoje vietoje“, kuris vis labiau gadina pomirtiniame pasaulyje vyravusią pusiausvyrą.

good place

Šios iki ašarų prajuokinančios veikėjos pastangos išlaikyti paslaptį ir nebūti nutrenktai į pragarą geriausiomis pusėmis atskleidžia K. Bell talentą komedijos žanrui. Puikus aktorės pasirodymas – vienas smagiausių serialo atributų, kuriam komplimentus žėrė ir dauguma serialą gyrusių kritikų.

good place 6

Kita serialo stiprioji pusė – talentingas režisierius Maiklas Šuras, režisavęs garsųjį serialą „Biuras“. Jo įdėto darbo dėka serialas yra nepaprastai juokingas, įtraukiantis ir pilnas staigmenų. Serialo metu žiūrovas dažnai jaučiasi taip, lyg jau būtų „perkandęs“ besislepiančią istorijos idėją, tačiau režisierius vis stebina netikėtais pokyčiais ir neleidžia nuobodžiauti.

good place 3

Serialo pabaigoje įvykęs siužeto posūkis susilaukė ypatingai daug publikos ir kritikų pagyrų kaip visiškai netikėtas ir originalus. Taip pat jis atskleidė, kad visą laiką laikytas lengva komedija, serialas iš tikrųjų leidžia žiūrovui kitaip pažvelgti į moralę bei skirtumus tarp „gerų“ ir „blogų“ žmonių.

Antrasis serialo sezonas tęsia pirmajame pradėtą istoriją, tačiau šiek tiek daugiau dėmėsio skiria ir kitiems veikėjams, ne tik pagrindinei veikėjai Eleanorai. Po netikėto siužeto posūkio pirmojo sezono pabaigoje galima pagalvoti, kad nuo šiol nustebinti jau įtaresnį „Gerosios vietos“ žiūrovą bus sunku, tačiau patyręs režisierius neabejotinai turi paruošęs kelias staigmenas ir ateityje. „Gerosios vietos“ tęsinys išlieka juokingas ir originalus, bet taip pat nepamiršta žiūrovo paklausti svarbių klausimų apie moralę.

Taip pat skaitykite: „Proto medžiotojai“ – serialas maitinantis mūsų žavėjimąsi serijiniais žudikais

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: