„Neteisėtai padaryti“ archyvo nuotr.

„Neteisėtai padaryti“ – tai dainuojančių aktorių duetas, kuris iš kitų grupių išsiskiria tuo, jog jie tikriausiai yra vieninteliai dainuojantys mimai visame pasaulyje. Kiekvienas jų pasirodymas yra tarsi mažas spektaklis, kuris abejingų nepalieka tiek močiučių, tiek jaunimo.

Grupė užsimezgė dar 2011 metais, tačiau galutinai ir oficialiai susikūrė 2013 metais. Mažiau nei po metų išleido savo pirmąjį albumą „Skandalas“. Kaip jie patys savo „Facebook“ profilyje teigia, „Grupės “Neteisėtai Padaryti” branduolį sudaro mažas-storas bei aukštas-plonas – aktoriai Rokas Petrauskas ir Šarūnas Gedvilas. Abu dainuoja, abu šoka, abu fantastiškai nuostabūs. Grupės dainos gimsta iš pykčio ir begalinės harmonijos. Noras išsakyti, išdainuoti, o kartais ir išrėkti tai, kas mus visus jungia, skatina kurti. Šmaikštūs, atviri, švelniai kandūs, tačiau visada atiduodantys save publikai. Tokie yra „Neteisėtai Padaryti“.“

Abu grupės nariai yra profesionalūs aktoriai – mimai. Vaidinantys aktorių ansamblyje „ Degam“, taip pat dalyvaujantys teatro pastatymuose į kuriuos yra pakviečiami. Jie, ne kaip kiti aktoriai, nepriklauso jokiam teatrui ir dėl to džiaugiasi, kadangi kol kas nenori būti varžomi.

„Neteisėtai padaryti“ archyvo nuotr.

LRT radijo laidoje „Muzikinis vidudienis“ vaikinai prisipažino, jog sukurti grupę paskatino mimiškas uždarumas. „Tas kilo iš to, kad mimas yra toks sutvėrimas – skandalingas. Jis yra priverstas visą gyvenimą būti uždarytas savo kūne ir viską išreikšti: žodžius, mintis, tiktai kūnu. Mes šešis metus tai darėm ir vieną dieną tas išsprogo ir mes nutarėm dainuot. Gavosi toksai skandalas, didžiąja to žodžio prasme, didžiulis skandalas, nes mimai uždainavo. Marselis Marso, kuris yra pantomimos tėvas ir sukūręs pantomimą, matyt, dabar karste apsiverstų, jei sužinotų, kad mimai dainuoja šiais laikais“, – pasakojo vienas iš grupės narių.

„Neteisėtai padaryti“ archyvo nuotr.

Vienas pagrindinių jų tikslų yra tas, jog klausytojas išgirdęs jų kūrybą ne tik pasijuoktų ar palinguotų kartu, tačiau taip pat įdėmiau įsiklausę išgirstų ir tai, kas yra paslėpta tų dainų tekstuose. „Aukščiausias tikslas yra, kad jis (klausytojas) juoktųsi per ašaras“ – teigė jie.

„Neteisėtai padaryti“ archyvo nuotr.

„Neteisėtai Padarytų“ dainų tekstai yra autoriniai. Kaip jie patys sako, jų muzika gimsta iš jų pačių gyvenimiškos patirties, juos supančios aplinkos. Kiekvienos dainos tekstas yra ironiškas ir pasakojantis vis kitą istoriją. Klausydami albumo „Skandalas“ klausytojai gali jame įžvelgi tiek save, tiek savo draugą ar kaimyną.

„Neteisėtai padaryti“ archyvo nuotr.

Muzikos stilių įvairove galintys pasigirti atlikėjai, nuolatos savo kūryboje naudoja regio, roko, populiariosios muzikos, dainuojamosios poezijos, repo ar metalo stilių skambesius. Jie ne kartą yra minėję, jog vienu stiliumi apsibrėžti negalėtų. „Mes kartais pajuokaudami pasakome, kad mūsų stilius yra mimerock arba tragikomiška muzika. Koks stilius padeda atsiskleisti, ar tai būtų repas, ar tai būtų punkas, ar tai būtų popsas, kiekvienai dainai pritaikom kažkokį kitą, kuris va tai dainai ir padeda. Dėl to tos dainos ir yra tokios skirtingos, netgi vienoje dainoje kartais telpa keli žanrai muzikos“, – atskleidė dueto narys Šarūnas Gedvilas.

Šį duetą išgirsti gyvai galima ne tik didžiuosiuose miestuose, tačiau ir mažuosiuose miesteliuose. „Geriau nuvažiuot į 10 mažų miestelių, negu padaryti tris didelius koncertus“, – teigė duetas. Artimiausiu metu pamatyti ir išgirti jų mini spektaklius bus galima Vilniuje bei Kaune.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: