Kino filmo "Ant-man" kadras

Vakar Lietuvoje įvyko dar vieno filmo, priklausančio Marvel Kino Visatai (Marvel Cinematic Universe), premjera. „Skruzdėliukas“ arba „Ant-Man“ (angliškai) tęsia, atrodo nesibaigiančią, superherojų filmų istoriją.

Nežinau, kodėl Lietuvoje buvo pasirinkta „Ant-Man“ versti „Skruzdėliukas“ – tai labiau primena pasakos veikėjo, o ne superherojo, pasižyminčio paprastiems mirtingiesiems neprieinamomis galiomis, vardą. Marvel superherojų filmus „kepa“ vieną po kito kaip blynus, ir internetuose atsirado nemažai teigiančių, kad „Ant-Man“ nebus toks geras ir „skaniai“ iškepęs kaip „Keršytojai“ (The Avengers) ar „Kapitonas Amerika“ (Captain America). Nors nebus tikriausiai jau labiau „prisvilusio blyno“ nei „Toras: Tamsus Pasaulis“ (Thor: The Dark World), „Ant-Man“ laikosi ant ribos tarp „neiškepusio“ ir „pasvilusio“, nelabai aišku, kokiu tikslu kepto blyno.

Nesupraskite manęs klaidingai – filmas tikrai nėra blogas. Netgi ne vidutinis. „Ant-Man“ puikiai išpildo visus superherojų veiksmo filmo reikalavimus. Daug veiksmo – yra. Pagrindinis veikėjas/Superherojus, kuris siekia atgailos ir atpirkimo – yra. Komplikuoti/disfunkciniai santykiai tarp tėvų ir vaikų – yra. Pagrindinis „blogietis“, išvargintas „tėvelio“ kompleksų ir apsėstas didybės manijos – yra. Ne itin intelektualūs juokeliai „papų tema“ – taip pat yra.

Kino filmo “Ant-man” kadras

Taigi, Paul Rudd, atliekantis „Skruzdėliuko“ vaidmenį yra gerai žinomas Holivudo komedijų aktorius. Greičiausiai nieko keisto, kad ir jo vaidinamas superherojus atrodo šiek tiek komiškai, ne rimtai. Tikrai nėra tos dramos, jaučiamos „Kapitonas Amerika“ filmuose, didybės ir puikybės, kuria persmelkti Toro filmai, o ir pagrindinis „blogiukas“ kažkoks neįtikinantis, žemiškas. Šį kartą nėra jokių ateivių, dirbtinį intelektą įvaldžiusių robotų ar tarpgalaktinių laivų.

Kino filmo “Ant-man” kadras

„Skruzdėliuko“ pristatymas, įtraukimas į Marvel Visatą yra suprantamas kaip logiškas įvykių po „Keršytojai: Altrono amžius“ tęsinys. Filme „Keršytojai“ minimi ne vieną kartą ir „Skruzdėliukas“ yra reikšmingas tolimesnių įvykių vystimuisi. Bet išlieka klausimas, ar „Ant-Man“ yra tikrai toks išskirtinis superherojus, kad reikėjo kurti atskirą filmą jo pristatymui? Atrodo, kad svarbesnis už „Skruzdėliuką“ filme yra profesorius Hankas Pymas, kuris ir sukūrė technologiją, leidžiančią sumažinti organinės kilmės objektus, šiuo atveju – žmones.

Kino filmo “Ant-man” kadras

Kaip ir pridera tokio žanro filmui, ekranas mirga marga nuo specialiųjų efektų, tobulai sukurtos grafikos ir spalvų. Nesinori atskleisti per daug filmo detalių, bet žiūrėti „Skruzdėliuką“ 3D formatu yra tikrai malonu. Man kaip kvantinės fizikos gerbėjai patiko filme problematizuojamas suvokimas apie kvantinį, žmogui neįžvelgiamą ir galbūt nesuprantamą pasaulį, laiko ir erdvės sąvokas.

Verdiktas 7/10

Itin objektyvi vertindama „Skruzdėliuką“ būti negaliu, nes vis dėlto, esu „prisiekusi“ Marvel filmų gerbėja, tačiau „Ant-Man“ yra neabejotinai ne stipriausias Marvel Cinematic Universe filmas. Atrodo, labiau sukurtas „iš reikalo“ (gal piniginio reikalo), o ne dėl savo neatsiejamumo nuo likusių Marvel visatos įvykių. Galiu pasakyti viena – jei iki šiol nejautėte per didelės simpatijos skruzdėlėms, pažiūrėję filmą tikriausiai savo nuomonę pakeisite.

Taip pat skaitykite: TOP 10 superherojų filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: