Kino filmo "The Haunting in Connecticut" kadras

Kartais visai smagu jaukiai įsitaisius stebėti siaubo filmą ir žinoti, kad tau niekas negresia, tačiau vien tik pagalvojus, kad visa tai kažkam nutiko iš tikro apima siaubas, baimė ir nežinomybė.

1. Amityvilio siaubas  (The Amityville Horror (2005) )

Tai viena iš baisiausių ir garsiausių praėjusio šimtmečio istorijų. Viskas prasidėjo, kai 1965 metais  Niujorke Defo šeima atsikraustė į namą esantį Amityvio miestelyje. Šeimos vyras ir tėvas Ronaldas garsėjo dideliu agresyvumu, kurį išliedavo ant savo šeimos. 1974 metų naktį, vienas iš sūnų Ronaldas jaunesnysis nušovė savo tėvą, motiną, du brolius ir dvi seseris.Pošio įvykio, namas buvo parduotas jaunai šeimai. Vos tik atsikraustę jie pastebėjo keistus reiškinius, vykstančius name: atsidarinėdavo durys ir langai, girdėdavosi keisti garsai, o anot kunigo atėjusio išvaryti piktųjų dvasių, demoniškas balsas liepė jam išeiti lauk. Naujuosiuose savo namuose šeima gyveno tik 28 dienas. Šeima tvirtino, kad išsikraustyti juos privertė siaubingos antgamtinės jėgos. Ši istorija įamžinta populiariausiose knygose ir filmuose. Mediumai ir ekstrasensai teigia, kad namas prakeiktas. Kiti mano, kad Amityvilio istorija ne kas kita, kaip gudri priemonė užsidirbti pinigų.

2. Emilės Rouz egzorcizmas (The Exorcism of Emily Rose)

Šis siaubo filmas pasakoja apie merginą apsėstą demonų. Tai yra tikra Anneliesie Michel istorija. Merginą buvo apsėdęs šėtonas, o šią istoriją panaudojo Holivudas ir perteikė kino megėjams. Būtent ši istorija išsiskiria tuo, jog ji yra įrodyta: egzorsizmo metu kunigas Ernest Alt įrašinėdavo pokalbius su apsėstąja į diktofoną.

3. Pragaras Konektikute  (The Haunting in Connecticut)

Aštuntame dešimtmetyje Snedekerių šeima, Alen ir Carmen su dukra ir trimis sūnumis, persikraustė į naują namą, kuriame pasirodo, jau kai kas gyveno ir be jų. Carmen Snedeker namo rūsyje rado keistus daiktus naudojamus laidotuvėms ir apeigoms. Šeima suprato, jog jų namuose kažkada buvo laidojimo biuras, o vienas iš sūnų pradėjo matyti vaiduoklius ir bauginančias vizijas. Galiausiai šeima nusprendė išvaryti piktasias dvasias iš namo. Jie susisiekė su demonologais ir vaiduoklių medžiotojais Edu ir Loraine Warenais, jie pripažino, kad namas yra apsėstas demonų. Šią istoriją Snedekerių šeima pasakojo įvairiuose nacionalinėse pokalbių šou, taip pat bauginančia šeimos istorija pasidalino “Discovery Channel”.

4. Išvarymas (The Conjuring)

Šis filmas pasakoja apie jau minėtus paranormalių reiškinių tyrėjus Edą ir Lorainę Warenus. Anot poros, tai viena iš sudėtingiausių reiškinių, kurių jiems teko imtis. Šią bauginančią istoriją jie slėpė net 30 metų. Istorija prasidėjo, kai Karolinos ir Rodžerio šeima atsikraustė į naują namą, kuriame pradeda dėtis keisti, nepaaiškinami dalykai. Visi namo laikrodžiai sustoja ties ta pačia valanda, viena iš dukterų pabunda nuo keistų bildesių, o kitai- jos įsivaizduojamas, piktųjų dvasių kontroliuojamas, draugas liepia vakščioti per miegus…

5. Egzorcistas (The Exorcist (1973)

Šis filmas paremtas 1949 metų Rolando Doa byla, kuri pasakoja apie demono apsėstą mergaitę ir jos mamos beviltiškas pastangas norint susigrąžinti dukterį. Ši istorija yra bauginanti ne tik demonais, egzorcizmu ir nepaaiškinamais reiškiniais, bet ir tuo, jog buvo manoma, kad pastatyta filmo juosta buvo…prakeikta. Juostoje vaidinę aktoriai Jackas MacGowrnas ir Vasiliki Maliaros mirė dar prieš filmui pasirodant. Taip pat filme vaidinusi aktorė Ellen Burstyn smarkiai susižeidė nugarą pargriuvusi filmavimo aikštelėje. Vienas filmo žiūrovas apalpo žiūrėdamas kino juostą ir susilaužė žandikaulį.

6. Demonas viduje (The Possession)

Tai šiurpą kelianti, tikra istorija apie medinę senovinę dėžutę, kurioje tūno pikta dvasia. Filmas pasakoja, kai tėvas ir dvi dukros įsigyja keistą dėžutę iš kaimynų, kurie išparduoda savo daiktus. Tačiau tikroji istorija teigia, jog vieną 2001- ųjų dieną sendaikčių kolekcionierė nusipirko senovinę dėžutę iš eBay.com. Šios dėžutės viduje buvo kelios plaukų sruogos, džiovintos rožės pumpuras, žvakidė, viena taurė ir…piktoji dvasia, kuri apsėda tą, kuris atidaro šią dėžutę. Daugiau apie šią istoriją galima paskaityti tinklapyje www.dibbukbox.com

7. Psichopatas (Psycho (1960))

Tai klasika tapęs psichologinis siaubo trileris apie kaimo žudiką Edą Geiną. 1957 metais Edo Geino namuose buvo rastas išdarkytas dingusio parduotuvės klerko kūnas. Po tolesnių tyrimų žudiko Edo namuose buvo rasta žmonių kaukolių kolekcija, taip pat buvo rasti baldai ir drabužiai padaryti iš nuluptų žmonių odos.

8. Henry: Portrait Of A Serial Killer (1986)

Tai filmas apie serijinį žudiką Henry Lee Luck‘ą. Jis yra įtariamas nužudęs per 600 žmonių. Pirmoji auka buvo paties žudiko motina, kurią jis pasmaugė su šluota. Filme pasakojama apie Henrio pomegį žudyti žmones ir matyti jų kančias.

9. Raudonosios upės vaiduoklis (An American Haunting)

Juosta pasakoja apie 1818-1820 metų įvykius Tenesio valstijoje. Belų šeimą apsėda, kaip manoma, ragana vardu Kate Batts. Šeima girdi įvairius garsus namo sienoje, šeimos nariai pakeliami į viršų, mušami nepaiškinamų jėgų. Viskas liaujasi tik tada, kai miršta šeimos galva ponas Belas.

10 Švytėjimas (The Shining)

Galite tikėti arba ne, bet vienas iš visų laikų baisiausių filmų „Švytėjimas“ yra ne vien Stepheno Kingo vaizduotės vaisius. Iš tiesų buvo realus Stanley viešbutis, Kolorade. Jame vykdavo paranormalūs reiškiniai, kuriuos pastebėdavo tiek viešbučio svečiai tiek darbuotojai. Viešbutyje gyvenę žmonės teigdavo girdintys keistą muziką, pianino garsus, o pobūvių salėje girdėdavosi klegesys, garsi muzika ir girdėdavosi šokio žingsneliai, tačiau salėje nebūdavo nė gyvos dvasios. Garsusis knygų autorius Stephen Kingas su žmona nusprendė vykti paatostaugauti į šį viešbutį. Ši kelionė paskatino autorių parašyti knygą, pagal kurią ir buvo pastatytas siaubo filmas „Švytėjimas“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: