Kino komedijos "Zoolander" kadras

Gerą komediją šiomis dienomis rasti sunkoka. Daugumą jų arba lėkštos, vien apie seksą ar kvailą, bet dažniausiai nejuokingą, draugų porą. Kai dramos, trileriai ir siaubo filmai pabos ir norėsis išsirinkti komediją, atsiverskite KaunoZinios.lt redakcijos sudarytą visų laikų geriausių komedijų TOP 10. Gera nuotaika ir puikiai praleistas vakaras – garantuotas!

10. Zoolander (2001)

Derek‘as Zoolander‘is – kanalo VH1 modelis, triskart tapęs metų modeliu. Kai šį apdovanojimą laimi kitas modelis, Hansel, Zoolander‘io pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis. Nuo jo nusisuka draugai, tėvas – nusivylęs, o ir pačiam atrodo, kad jis niekam tikęs modelis. Tačiau viskas pradeda keistis, kai ji nusamdo piktasis mados guru Mugatu – Zoolander‘is mano, kad jo gyvenimas vėl pradeda keistis į gerą. Tai tęsiasi tol, kol jis sužino, kad jam buvo praplautos smegenys ir jo tikroji užduotis yra nužudyti Malaizijos Ministrą Pirmininką. Ar Zoolander‘is ir jo naujieji draugai gali užkirsti kelią atrodo neišvengiamai žmogžudystei? Ar nebus per vėlu?

9. Trainwreck (2015)

Eimė dirba žurnale S’Nuff, kurio publikacijos toli gražu neprilygsta The New York Times. Žurnale rašoma banaliomis, nerimtomis temomis, kurių antraštės dažnai skamba apgailėtinai, pavyzdžiui: “Tu nesi homoseksualus, tiesiog ji nuobodi” arba “Baisiausi žvaigždžių vaikai”. Eimė tvirtai tiki, jog sportas yra kvaila, tačiau netrukus jai redaktorė paveda užduotį parašyti straipsnį apie Aaron Corner (Bill Hader), kuris specializuojasi sportinių traumų gydyme. Gera žinia NBA fanams: filme pamatysite ir ne ką kitą, o save geriausiu pasaulio krepšininku vadinantį LeBroną James’ą. Mergina, kuri niekada gyvenime negalvojo apie šeimą ir vaikus, dabar yra priversta permąstyti savo vertybes. Besaikis alkoholio vartojimas ir marihuanos rūkymas, seksas kaip viena pagrindinių atsipalaidavimo formų nebetampa varomąja jos gyvenimo jėga, kuomet į daktarą ji pradeda žiūrėti visai kitaip. Po mažu taisyklė “niekada neleisti vaikinui pasilikti nakčiai” pradeda nebegalioti.

8. The Invention of Lying (2009)

Įsivaizduokite pasaulį, kuriame niekas nemeluoja – ir apie tai net nepagalvoja! Mark’as Bellison’as yra scenarijų rašytojas, kurį planuojama atleisti iš darbo. Jis žemas, apkūnus, turi plačią nosį – vyras iš prigimties nėra patrauklus, o tai reiškia, kad turi mažai šansų būti kartu su Anna, moterimi, kurią myli. Kartą, būdamas banke, jis išplepa, atrodo, nekaltą melą. Vėliau, kai budi prie mirštančios mamos lovos, vėl pameluoja – sukuria pasakojimą apie Rojų. Ligoninės darbuotojai nugirsta šį pasakojimą, patiki kiekvienu ištartu žodžiu ir pradeda pasakoti kitiems. Taip Mark‘as tampa pranašu, jo pirmasis pramanytas scenarijus sukrauna jam turtus ir jis visuomenės akyse tampa „geriečiu“. Tačiau ar to užteks užkariauti Annos širdžiai?

7. Groundhog Day (1993)

Filas – mažų mažiausiai ciniškas orų pranešėjas, kuriam jau ketvirtus metus iš eilės reikia važiuoti į tokį nemėgstamą Panksatonio miestelį Pensilvanijoje nufilmuoti reportažą apie kasmet vasario 2 d. vykstančius Švilpiko dienos renginius. Baigę darbus, Filas ir jo komanda traukia namo, kai juos užklumpa didžiulė audra ir jiems tenka suktis atgal ir praleisti naktį viešbutyje. Tačiau kitą rytą prabudęs vyras pastebi, kad kažkas ne taip. Po kiek laiko jis suvokia, kad prabudo vėl toje pačioje – Švilpiko – dienoje. Kartojasi viskas – dialogai per radiją, tie patys veidai, tie patys įvykiai. Pradžioje bandydamas tuo pasinaudoti, vėliau Filas supranta, kad negali amžinai gyventi tą pačią dieną ir bando rasti išeiti iš šios, atrodo, beviltiškos situacijos.

6. The Big Lebowski (1998)

Kai „Vyrukas“ Lebowski yra sumaišomas su milijonieriumi Lebowski, du nusikaltėliai nusišlapina ant jo kilimo, taip versdami sumokėti skolą, apie kurią jis nė nenutuokia. Kai „Vyrukas“ bando gauti kompensaciją už sugadintą kilimą iš savo turtingojo bendrapavardžio, jis sutinka atlikti vienkartinį darbelį už gerą užmokestį. Vyras paprašo pagalbos savo boulingo komandos nario, Walter‘io, įsimylėjusio ginklus ir turinčio pykčio valdymo problemų. Apgavystės ir gudrybės veda prie dar didesnių rūpesčių ir netrukus atrodo, kad visi – pradedant porno industrijos magnatais, baigiant nihilistais – nori gauti ką nors iš „Vyruko“.

5. Monty Python’s Life of Brian (1979)

Juodojo humoro komedija – Biblinių įvykių satyra dėmesį sutelkia į Brian‘ą, žydą romėnų okupuotoje Judėjoje. Po to, kai prisijungia prie anti-romėnų politinės organizacijos, Brian‘as yra palaikomas pranašu ir tampa priverstiniu Mesiju. Norėsis juoktis, kartais nusukti akis ar užsidengti ausis, tačiau filmas abejingų nepaliks. Juk dėl humoro nesiginčijama…

4. A Million Ways to Die in the West (2014)

„Šimtas kelių iki grabo lentos‟ – dar viena režisieriaus Seth’o MacFarlane’o kino idėja, išsiskirianti iš kinematografijos platybių. Išskirtinumas atskleidžiamas suderinant vienoje kino juostoje du ganėtinai skirtingus žanrus: vesterną ir komediją. Veiksmas žiūrovus nukelia į XIX a. pabaigos laikotarpį, Amerikos vakarų miestelį, kur žmonės greičiau mirs absurdiška mirtimi, negu ras savo tikrąją laimę, vienas vyrukas – Albertas (Seth MacFarlane) sutinka savo svajonių moterį – Aną (Charlize Theron). Tačiau viskas yra daug kebliau, negu gali atrodyti – norėdamas išsikovoti jos dėmesį šis bailus fermeris turės nugalėti jos vyrą – Klinčą (Liam Neeson), kuris yra ginklų dvikovų ekspertas. Kokie šansai, kad ši istorija pasibaigs geruoju jo naudai?

3. God bless America (2011)

Toks vidutinio amžiaus vyras Frenkas diena iš dienos gyvena savo gyvenimėlį, kuris šiaip jau niekuo ypatingas. Jis kaip ir didžioji dalis populiacijos keliasi, keliauja į darbą, klauso atbukusių bendradarbių paistalų, tada grįžta namo ir susiduria su tokiu pačiu TV pasaulio atbukimu. Režisierius itin meistriškai pateikia kasdienybės tuštumą, ypač žmonių tuštybę, kurios dėka visa aplinka panašėja į kažkokį nevykusį šou. Viskas aplinkui tiesiog erzina – buki nedėkingi žmonės, apsimetėliai, dviveidžiai, melagiai, lepūnėliai, nedėkingieji, neprotingieji ir visi kitokie erzintojai. Režisierius savo personažui Frenkui pametėja galimybę nutraukti šią erzinimo grandinę. Frenkas sužino, kad jam liko nedaug laiko šiame pasaulyje, todėl nusprendžia jį padaryti kiek švaresnį. Nevertini to, ką turi? Na, tuomet tu nevertas gyventi. Pykšt ir ramu. Ir pasauliui į naudą, ir pačiam ant dūšios geriau. Taigi, Frenkas sprendžia kas vertas gyventi, kas ne. Kitaip sakant jis atlieka aukščiausiojo vaidmenį, kuris kažkodėl tai laimina.

2. Austin Powers: International Man of Mystery (1997)

Ostinas Pauersas yra šešiasdešimtųjų šnipas – užšaldytas ir vėl pažadintas devyniasdešimtaisias. Pabudusiam Pauersui pasaulis visiškai kitokia vieta, didžiam jo liūdesiui, niekas nebėra pamišęs dėl sekso. Nors ir būdamas kitame dešimtmetyje, Ostinas turi tą pačią misiją – sustabdyti Daktarą Blogį, kuris irgi buvo užšaldytas kartu. Šiai užduočiai jis susikooperuoja su Vanessa Kensigton. Daktaras Blogis, pavogė atominį ginklą ir reikalauja 100 mln. dolerių. Ar Ostinui pavyks sustabdyti išprotėjusį daktarą?

1. Borat: Cultural Learnings of America For Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Borat‘as Sagdiyev‘as – Kazachstano TV reporteris populiarioje laidoje bei šeštasis pagal žinomumą žmogus šalyje. Jis savo valdžios yra išsiunčiamas į JAV susukti dokumentinį filmą apie amerikiečių visuomenę ir kultūrą. Borat‘as, norėdamas pirmiausia suprasti amerikiečių humorą, pasuka Niujorko link. Čia, televizoriuje pamatęs serialą „Gelbėtojai“ ir žaviąją C. J. Parker (Pamelą Anderson), nusprendžia, kad privalo ją susirasti, vesti ir parsivežti į tėvynę. Žurnalistas leidžiasi į kelionę per visą šalį, pakeliui sutikdamas daugybę realių žmonių ir bandydamas išsisukti iš realių situacijų (dažniausiai chaotiškų).

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių XXI a. animacinių filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: