(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius po šalies nacionalinės rinktinės rungtynių Ukrainoje išvyko į Šveicariją, kur kaip Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Vykdomojo komiteto narys penktadienį balsuos už 2016 m. Europos futbolo čempionato (EURO 2016) finalinio etapo vietą.

Konkurse surengti čempionatą dalyvauja trys šalys – Turkija, Italija ir Prancūzija. Penktadienio ryte jų atstovai UEFA Vykdomojo komiteto nariams pristatys savo programą, o po to vyks balsavimas.

Kadangi pagal UEFA reglamentą balsavimas turi būti nešališkas, jame negalės dalyvauti minėtų trijų šalių atstovai – prancūzas UEFA prezidentas Michelis Platini, viceprezidentas iš Turkijos Šenesas Erzikas ir italas Giancarlo Abete, sprendimą priims likusieji 13 komiteto narių, tarp jų – ir LFF vadovas L.Varanavičius.

Iš pradžių visi trys kandidatai bus reitinguojami, o antrajame balsavimo etape jau bus renkamasi iš dviejų likusių šalių. Būsimų Senojo žemyno pirmenybių rengėjas bus paskelbtas penktadienį 14 valandą Lietuvos laiku Ženevoje.

„Pagal UEFA administracijos išvadą, visi trys kandidatai – Prancūzija, Italija ir Turkija – vienodai pajėgūs. Todėl komiteto narių nuomonę greičiausiai nulems žodiniai pristatymai“, – sakė L.Varanavičius.

Dieną prieš tai UEFA būstinėje Nyone Vykdomasis komitetas svarstys kitus klausimus. Svarbiausias iš jų – UEFA sąžiningos finansinės konkurencijos („Financial Fair Play“) įjungimas į UEFA klubų licencijavimo taisykles.

„Naujos taisyklės apibrėš klubų pelningumo ir ataskaitų teikimo taisykles. Jos palaipsniui bus diegiamos ir Lietuvoje“, – aiškino LFF prezidentas.

Sąžiningos finansinės konkurencijos taisykles UEFA planuoja pilnai pradėti įgyvendinti nuo 2012 metų. Jos skirtos pagerinti Europos futbolo klubų finansinį stabilumą ir skatinti ilgalaikį planavimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: