Ugdymo įstaigų vadovai susitiko konferencijoje
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Rugpjūčio 30 d. Lapių pagrindinėje mokykloje vyko Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus rengta Kauno rajono ugdymo įstaigų vadovų konferencija – „2003-2012 metų valstybinė švietimo strategija: sėkmės ir iššūkiai“.

Konferencijoje pranešėjai analizavo švietimo politiką Kauno rajono savivaldybėje, švietimo prieinamumo kaitą, metodinės veiklos pokyčius, kuratoriaus vaidmenį ir kitas nūdienos švietimo aktualijas.

Konferencijoje Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas apžvelgė pastarųjų metų švietimo politiką Kauno rajono savivaldybėje.

„Artėja 2012-ieji – Valstybinės švietimo strategijos tolimesnių gairių rengimo laikas. Prasidėję naujieji mokslo metai yra puiki proga trumpai aptarti, kaip Valstybinės švietimo strategijos (2003-2012) įgyvendinimas pakeitė rajono švietimo ir ugdymo situaciją“, – teigė V. Makūnas.

Savo pranešime meras didelį dėmesį skyrė vienai opiausių ne tik Kauno rajono, bet ir visos Lietuvos problemų – ugdymo institucinio poreikio tenkinimui, sėkmingai tinklo pertvarkos programai, jaunosios kartos sveikatos klausimams – dalyvavimui sveiko maisto programose, sporto bazių kūrimui, apžvelgė demografinius rodiklius.

Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė supažindino, kaip Kauno rajone buvo įgyvendinami švietimo plėtotės siekiai, kokie įvyko kiekybiniai ir kokybiniai pokyčiai. Kalbėdama apie sėkmes, I. Marcinkevičienė apibrėžė ir iššūkius:

„Šiuo metu laukia didelis naujas darbas – iki 2012 m. vasario 1 d. parengti ir patvirtinti bendrojo ugdymo ir profesinių mokyklų tinklo pertvarkos 2012-2015 m. bendrąjį planą ir jį pristatyti gyventojų bendruomenėms. Ypač svarbu tinkamai pasirengti likusių vidurinių mokyklų reorganizavimui į pagrindines mokyklas iki 2015 m. rugsėjo 1 d.“

Ir toliau Kauno rajone didelis dėmesys bus skiriamas mokyklų tinklo pertvarkai, ikimokyklinio institucinio ugdymo poreikių tenkinimui, užsienyje gyvenančių vaikų savarankiškam mokymuisi, vidaus įsivertinimo veiksmingumui, mokyklų modernizavimui ir aplinkų gerinimui, formaliojo ir neformaliojo ugdymo kokybei.

Konferencijoje pranešimą „Švietimo prieinamumo kaita Kauno rajono savivaldybėje“ skaičiusi Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento vyr. specialistė Regina Vasiliauskienė lygino Kauno rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokinių skaičius su šalies rodikliais.

Anot R. Vasiliauskienės, per 5 metus Kauno rajone moksleivių sumažėjo 11,7 proc. (1 388 mokiniais), o šalies vidurkis – 18, 6 proc. (77 352). „Kauno raj. mokytojų mažėjimo skaičiai taip pat nesiekia šalies vidurkio:

Kauno raj. per 5 metus pasitraukė 157 mokytojai (9, 6 proc.), o visoje šalyje – 77 352 (12, 6 proc.). Nors šalyje per tą patį laikotarpį mokymosi įstaigų skaičius sumažėjo 189, Kauno rajone mokymosi įstaigų skaičius nekito“, – teigė R. Vasiliauskienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: