© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Partija nuspręs, ar iš partijos pirmininkės pareigų atsistatydinusi Loreta Graužinienė liks Seimo pirmininkės poste, sako Darbo partijos (DP) įkūrėjas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.

“Čia turi spręsti partija, nei aš, nei kažkoks vienas žmogus negali nuspręsti, nei ji pati. Turi spręsti partija”, – penktadienį žurnalistams prieš Darbo partijos tarybos posėdį Kėdainiuose sakė V.Uspaskichas.

Jis taip pat sakė, jog penktadienį šiuo klausimu sprendimo nebus. “Aš galvoju, šiandien kažkokių sprendimų nebus, šiandien aptarsime, analizę padarysime, ne tik rinkiminę, bet ir partijos, nes partija pribrendo pasikeitimams, reikia atnaujinimų, o, matyt, kitame posėdyje viskas bus nuspręsta”, – sakė V.Uspaskichas.

Klausiamas, kokia jo asmeninė nuomonė šiuo klausimu, V.Uspaskichas sakė to nenorintis atskleisti: “Nenoriu sakyti savo nuomonės, nes mano nuomonė visą laiką bus paskleista kaip partijos nuomonė”.

Jis taip pat patvirtino į partijos vadovus nekandidatuosiantis, taip pat sakė, jog paremtų Vytauto Gapšio kandidatūrą – tik šis nėra apsisprendęs, ar sieks partijos vadovo posto.

“Kas jaunesnis bus”, – į klausimą, ką remtų per partijos vadovo rinkimus, atsakė V.Uspaskichas. Klausiamas, ar remtų V.Gapšį, atsakė: “Remčiau, jeigu eitų”. Tuo pačiu pridūrė, kad “jis (V.Gapšys) nėra apsisprendęs”.

Klausiamas, ar nesėkmingai rinkimuose pasirodžiusių rajonų skyrių vadovai turėtų keistis, partijos įkūrėjas sakė, jog tai irgi spręs partija, bet jis tokių siūlymų teiks.

Penktadienį Kėdainiuose vykstančiame DP tarybos posėdyje planuojama apsvarstyti partijos pirmininkės L.Graužinienės atsistatydinimo pareiškimą, aptarti rinkimų rezultatus.

L.Graužinienė šią savaitę paskelbė atsistatydinanti iš partijos pirmininkės pareigų “prisiimdama asmeninę atsakomybę už savivaldos rinkimų rezultatus”. Tačiau ji kol kas neketina trauktis iš Seimo vadovės posto – šias pareigas sako eisianti bent iki naujo partijos vadovo išrinkimo. Politikė prisipažino asmeniškai norinti baigti kadenciją eidama parlamento vadovės pareigas.

Per vietos valdžios rinkimus už Darbo partiją Lietuvoje balsavo 10 proc. rinkėjų, juos aplenkė socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai.

“Darbiečiai” gavo 148 tarybos narių mandatus, tačiau neturės nė vieno atstovo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybėse. Partija laimėjo tris merų postus iš 60.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: