(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kai šiluma dar nenori užsibūti Žemėje, šildyti žmonių širdis imasi muzika. Todėl nepaprasta šiluma ir jaukumu pasižyminti dainuojamoji poezija balandžio 15-ąją sušildė kauniečių bei miesto svečių širdis. Po sėkmingo džiazo vakaro, šį kartą Kauno Miesto Metamorfozės sukvietė žiūrovus į vakarą, pavadintą „Pavasariška poezija“. Fortepijono ir gitaros garsai bei žmonių balsai vienam vakarui paįvairino kauniečių pamėgtų kavinių „Vero cafe“ ir „Alėja“ bei restoranų „Miesto sodas“ ir „Pizza Jazz“ gyvenimą. Čia savo talentą ir meilę muzikai rodė Ilana Krivoščenkaitė, Justina Mileškaitė: Kristinas Muravjova ir grupė „Aitra“.

18 valandą restorane „Miesto sodas“ klausytojų širdis džiuginti į sceną užlipo Ilana Krivoščenkaitė. Jaunoji atlikėja jau dvylika metų susižavėjusi dainuojamąja poezija. Pritariant pianinui mergina atliko keletą savos kūrybos dainų. Ji įsitikinusi, kad tik muzika kaip niekas kitas padeda išreikšti viską, kas kaupiasi širdyje – emocijos, išgyvenimai, potyriai ir nuotykiai. „Man buvo sutiektas nuostabus instrumentas – balsas, tad aš noriu pasidalinti juo su jumis visais“ – teigė Ilana, pasirinkusi sakralinio (bažnytinio) giedojimo specialybę. Po koncerto kalbinti žiūrovai teigė, kad šios atlikėjos dainos pasirodė savotiškos, bet labai nuoširdžios ir gražios.

Tuo pačiu metu kavinėje „Alėja“ išmušė Justinos Mileškaitės laikas. Muzika su mergina žengia nuo pat vaikystės – ji lankė muzikos mokyklą, konservatoriją, taip pat baigė Lietuvos Muzikos ir teatro akademiją ir įgijo etnomuzikologės specialybę. Savo dainas kurti ji pradėjo dar paauglystėje, kai spontaniškai panoro išmokti groti gitara. Vos pramokusi keletą akordų, ėmė dainuoti, o ne deklamuoti eilėraščius. Mergina teigia, kad artimiausi jai Salomėjos Nėries eilėraščiai, turbūt dėl to, kad ir pati Justina yra romantikė.

O štai 20 valandą restorane „Pizza Jazz“ laiko patikrintais dainų tekstais dainų tekstais dalinosi Kristina Muravjova. Klaipėdos muzikos studijos „Grock“ scenoje karjerą pradėjusi mergina teigė, kad lipti į sceną lydint dainai jau nebebaisu. Tačiau dar prieš trejus metus jausmas buvo visiškai kitoks: „Jaudindavausi kaip išprotėjus, širdis daužydavosi taip, kad rodės, ir kiti ją girdi.“ Bet mergina „prisijaukino“ sceną ir pamynė visas baimes. Maža to, kartu su grupės „Rezervuota“ muzikante Gintare Paulikaite inicijavo roko operos „Eglė žalčių karalienė“ kūrimą. Mergina džiaugėsi, kad šis projektas, kurtas savo malonumui, buvo taip maloniai sutiktas ir žiūrovų.

Tuo tarpu kavinėje „Vero cafe“ nuoširdumu ir atvirumu džiugino grupė „Aitra“. Profesionalūs ir tik gyvai grojantys atlikėjai tvirtino, kad labai džiugu, jog Kaune atsiranda iniciatyvių žmonių, kurie sudaro galimybes jauniesiems atlikėjams sužibėti ir būti išgirstiems.

Projekto koordinatoriai džiaugėsi, kad pavyko suburti tokius jaunus, drąsius ir profesionalius atlikėjus, kurie sugebėjo sukurti šiltą ir jaukią atmosferą.

Štai taip baigėsi ir antrasis mini teminių koncertų vakaras Laisvės alėjoje ir Senamiestyje. Gegužės 13-ąją čia jau siautės visiškai kitokia – roko – muzika!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: