(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Penktadienį Kaune, Vilijampolės turguje, žinomas floristas Modestas Vasiliauskas konstruos rekordinę 6 metrų aukščio eglę iš agurkų. Tačiau tai bus, ko gero, ne vienintelis rekordas, pasiektas šio renginio metu. Jo organizatoriai turgaus lankytojams žada nemokamai išdalinti beveik 20 tonų agurkų.

„Kiekvieno floristo tikslas yra sukurti kažką unikalaus ir neįprasto. Įprastus sprendimus mes regime kasdien, todėl agurkų eglė, manau, bus ne tik kažkas naujo mano praktikoje, bet kartu ir praskaidrins nuolatinių Vilijampolės turgaus lankytojų ir prekybininkų nuotaikas“, – teigia floristas Modestas Vasiliauskas. Kiek agurkų reiks tokiai eglei sukonstruoti – kol kas M.Vasiliauskas atsakyti negali, tačiau yra įsitikinęs, kad 20 tonų – tiek renginio dieną turės Vilijampolės turgus – tikrai neprireiks. Vėliau eglės kūrimui naudoti agurkai bus padovanoti Kauno Zoologijos sodui.

Organizatoriai mano, kad rekordui pasiekti M. Vasiliauskas panaudos tik dalį daržovių, o likusius ketina nemokamai išdalinti visiems, penktadienį ir šeštadienį atėjusiems į Vilijampolės turgų. „Šią vasarą mūsų ilgalaikis partneris UAB „Agro Neveronys“ užaugino nepaprastai gausų agurkų derlių. Turėdami šių daržovių perteklių, kartu nusprendėme atiduoti agurkus tiems, kam tikrai jų reikia“, – teigia organizatorių atstovas Jonas Plenta.

Pasak jo, kiekvienas Vilijampolės turgaus lankytojas gaus tiek agurkų, kiek galės panešti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: