(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda sekmadienį pergalingai pradėjo naująjį VTB Vieningosios lygos sezoną. Savo sirgalių aktyviai palaikomi žalgiriečiai po atkaklios ir įdomios kovos privertė pasiduoti vieną pajėgiausių Rusijos klubų Maskvos srities „Khimki“ – 75:69.

„Žalgirio“ gretose dvikovai nebuvo registruoti Omaras Samhanas ir Marcusas Brownas. Pastarasis kiek apsirgo.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynių pradžioje vyravo chaotiškas žaidimas, komandos dažnai klydo. Vis tik pirmuosius taškus tolimu metimu pelnė Artūras Milaknis (3:0), o po Traviso Watsono bei Pauliaus Jankūno rezultatyvių išpuolių šeimininkai pirmavo 7:5. Vienu metu svečiai išsiveržė į priekį (8:7), tačiau Dainius Šalenga ir T.Watsonas pasirūpino, kad tokia situacija būtų ne ilgai (11:8). Tiesa, ketvirčiui įpusėjus „Khimki“ krepšininkai vis labiau įsijautė ir savo progą išnaudojus Zoranui Planiničiui atkarpą laimėjo 6:0 bei privertė žalgiriečius prašyti minutės pertraukėlės (11:14). Po jos kauniečiai vėl rado savąjį žaidimą – Mirza Begičius gražiai suklaidino varžovą ir pelnė du taškus, per varžovo rankas sudėtingą tritaškį realizavo Tomas Delininkaitis, tuo tarpu „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą (16:15). Paskutinę ketvirčio minutę M.Begičius svečiams „išrašė“ du, o P.Jankūnas – vieną bloką, o ketvirtis baigėsi minimalia svečių persvara – 17:16.

Antrasis kėlinys startavo tikslia svečių ataka (19:16), tačiau DeJuanas Collinsas pelnė penkis taškus iš eilės ir žaidimo svarstykles persverė jau šeimininkų naudai (21:19). Po akimirkos iš toli pataikė P.Jankūnas bei M.Pocius, nežymiai padidindami pranašumą (27:24). Ir toliau aikštelėje vyko įnirtinga kova – vienu metu „Khimki“ atsitiesė (27:27), vis tik jau kitoje atakoje puikiai sužaidė M.Begičius, o dar vieną tritaškį į rusų krepšį smeigė M.Pocius (32:30). Po gražaus M.Pociaus reido ir vienos pataikytos P.Jankūno baudos „Žalgiris“ atgavo turėtą triju taškų persvarą (35:32). Einant į didžiąją pertrauką situacija praktiškai nepasikeitė – 37:35, dėka M.Begičiaus metimo.

Trečiosios rungtynių atkarpos pradžia buvo itin nerezultatyvi – krepšininkų metimai niekaip nepasiekė tikslo ir pirmą kartą viena ekipų pasižymėjo tik sužaidus tris minutes. Deja, tai buvo svečiai (37:37). Po jų šūvio iš toli žalgiriečiams teko besivejančių vaidmuo (37:40), tačiau iki minimumo skirtumą netruko aptirpdyti patyręs D.Šalenga (39:40), o jau netrukus baudas sumetė D.Collinsas (41:40). D.Šalengai išnaudojus dar vieną progą „Žalgiris“ pirmavo 43:40. Trys taškai komandas skyrė ir po T.Delininkaičio bei Tado Klimavičiaus tikslių metimų iš vidutinio nuotolio (48:45). Rusams akimirkai pavyko vėl suaktyvinti savo veiksmus puolime (49:48), tačiau ir šį kartą „Žalgiris” netruko atgauti turėtas pozicijas – visas tris baudas šaltakraujiškai pataikė T.Delininkaitis (51:49). Nors šešių sekundžių „Khimki“ užteko rezultatyviai užbaigti ketvirtį, prieš paskutines dešimt minučių Kauno sporto halėje vyravo puiki atmosfera (51:51).

Jau ketvirtojo kėlinio pačioje pradžioje į rungtynes atėję sirgaliai pašoko iš savo vietų po tolimo M.Pociaus šūvio (54:51). Šiam pridėjus dvitaškį su pražanga aistruolių reakcija buvo tokia pati (57:53). Ne ką mažiau ovacijų susilaukė M.Begičius, pelnęs itin sudėtingus taškus su pražangą (60:57). Tiesa, „Khimki” nebuvo nusiteikę juokauti – po kelių rezultatyvių rusų išpuolių žalgiriečiams vėl teko vytis varžovus (60:61). Aikštelės šeimininkams trūko šaltakraujiškumo – kartais net itin palankių situacijų kauniečiams nepavyko išnaudoti, o tuo pasinaudoję varžovai padidino pranašumą (63:60). Kiek lengviau gerbėjai atsikvėpti galėjo po aštraus M.Pociaus reido (62:63). Iš toli praktiškai paskutinę atakos laiko sekundę pataikius T.Delininkaičiui (65:63) Kauno sporto halėje užkaito tikra pirtis. Kurtinantis triukšmas padėjo „Khimki“ nepataikyti baudų, o T.Klimavičius kitoje aikštelės pusėje pridėjo du taiklius metimus iš po krepšio bei pastatė svečius į visiškai nepavydėtiną situaciją – 69:63.

Po Sergio Scariolo paprašytos minutės pertraukėlės „Khimki“ krepšininkams „Žalgirio“ lankas ir toliau buvo lyg užrištas – pro šalį skriejo visi svečių metimai, tuo tarpu T.Klimavičius ir toliau smaginosi. Šį kartą pasinaudojęs D.Collinso perdavimu (71:63). Dar viena svečių minutės pertraukėlė padėjo jiems susigrąžinti kelis taškus (66:71), vis tik galutinai intrigą panaikino baudas sumetę D.Collinsas ir M.Pocius (75:69).

„Žalgiris“: M.Pocius 18, T.Delininkaitis 11, D.Collinsas 9 (6 rez. perd.), M.Begičius 9 (7 atk. kam., 2 blok. met.), T.Klimavičius 8 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 7 (4 atk. kam., 3 rez. perd.), D.Šalenga 6, T.Watsonas 4 (7 atk. kam.), A.Milaknis 3.

„Khimki”: V.Fridzonas 19 (6 atk. kam.), K.Langfordas 17 (3 atk. kam.), B.Eze 9.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: