Kauno sporto halėje žaidę kauniečiai Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono rungtynėse Kauno „Žalgiris“ įveikė Rygos VEF klubą (98:86), ir padovanojo puikią dovaną gimtadienį švenčiančiam Tadui Klimavičiui.

Šį kartą žalgiriečių treneriai leido pailsėti sergančiam Povilui Butkevičiui ir Šarūnui Vasiliauskui, kuris dirba pagal individualią programą.

Jau pirmąją ataką dviem taškais užbaigė Mantas Kalnietis, o po kelių akimirkų kamuolį iš viršaus įkrovė Mirza Begičius (4:0). Vis tik svečiai iš Latvijos iniciatyvos pilnai atiduoti nesiruošė ir dvitaškį su pražanga įmetė lietuvis Martynas Mažeika (4:3). Į tai žalgiriečiai atsakė dar dviem dėjimais – pasižymėjo M.Begičius ir Dainius Šalenga (8:3). Nors latviai nesnaudė ir skirtumą sušvelnino, netrukus tritaškį „įsūdė“ M.Brownas (11:5), o iš po krepšio taiklus buvo Traviso Watsono metimas (13:6). Ir toliau svečiams nesisekė stabdyti „Žalgirio“ atakų, o po galingo M.Begičiaus dėjimo rezultatas tapo jau 22:10. Kėlinį taikliais baudos metimais užbaigė M.Brownas – 24:13.

Antrąjį kėlinį „Žalgiris“ pradėjo dar sėkmingiau: dvitaškį įmetė M.Pocius, gavęs gerą perdavimą savo progą išnaudojo gimtadienį švenčiantis Tadas Klimavičius, o net 11 taškų iš eilės į varžovų krepšį sumetė M.Brownas, tuo tarpu persvara išaugo iki 39:25. Nors M.Mažeikos tritaškis sušvelnino skirtumą (41:30), tačiau auklėtinių žaidimu nepatenkintas VEF strategas Valdis Valters paprašė minutės pertraukėlės. Po jos vienas VEF puolėjo baudos metimas tikslą pasiekė, tačiau „Žalgiris“ į tai atsakė M.Kalniečio ir M.Browno taškais iš arti, bei dar vienu įspūdingu M.Begičiaus dėjimu (47:33). Prieš pat pertrauką iš vidutinio nuotolio dar kartą pataikė M.Mažeika, nepaisant to „Žalgiris“ išsaugojo solidžią persvarą – 47:35.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo bene efektingiausiai – M.Begičius suklaidino varžovą ir triuškinamu dėjimu su pražanga privertė atsistoti didžiąją dalį sporto halės (50:35). VEF sugebėjo pataikyti iš toli, tačiau sustabdyti M.Kalnietį ir M.Begičių jiems nepavyko (54:43). Įpusėjus ketvirčiui D.Šalenga realizavo tolimą metimą, o po akimirkos pelnė du taškus su pražanga ir iš vidutinio nuotolio, padidindamas persvarą (62:46). VEF į priekį ir toliau tempė M.Mažeika – kuris pataikė iš toli, o jam po krepšiais puikiai talkino Jurijus Aleksejevas ir Arnas Labuckas (67:53). Laimei, įsižaisti VEF kauniečiai neleido: nuo baudos metimų linijos neklydo T.Watsonas, iš toli pataikė M.Pocius, po Žygimanto Janavičiaus perdavimo savo šeštąjį dėjimą atliko M.Begičius, o paskutinėmis sekundėmis tritaškį įmetė T.Klimavičius (78:60).

Vis tik paskutinių dešimties minučių startas žalgiriečiams nesusiklostė sėkmingai ir po trečiojo I.Bankevico tolimo metimo skirtumas sumažėjo iki 80:68. Po dar vienos atakos komandas skyrė jau tik 9 taškai (80:71). Reikiamu metu iniciatyvos ėmėsi D.Šalenga, ataką užbaigęs dėjimu iš viršaus, o jau po kelių sekundžių M.Kalnietis „pakabino“ kamuolį virš lanko T.Klimavičiui, kuris dar kartą sužaidė gražiai ir tiksliai (86:74). Iš karto į tai sureagavo V.Valters, paprašęs minutės atkokvėpio, tačiau jo auklėtiniams nepadėjo ir tai – keturis taškus be atsako pelnė T.Klimavičius, o skirtumas vėl šoktelėjo (92:74). Paskutinėmis susitikimo minutėmis „Žalgiris“ grubesnių klaidų nedarė, žaidė ramiai ir disciplinuotai, o paskutinius taškus Kauno klubui pelnė T.Klimavičius – 98:86.

„Žalgiris“: T.Klimavičius 18 (6 atk. kam.), M.Brownas 18, M.Begičius 17 (6 atk. kam.), D.Šalenga 13, M.Pocius 10, T.Watsonas 10 (9 atk. kam.), M.Kalnietis 8, A.Juškevičius 4.

VEF: M.Mažeika 21, I.Bankevics 15, A.Renfroe 15.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: