(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Spalio 14 d., penktadienį, Kauno „Žalgiris“ sužais pirmąsias oficialias rungtynes naujojoje „Žalgirio“ arenoje.

Kitoje barikadų pusėje – Samaros „Krasnye Krilia“ klubas, praėjusią savaitę Rusijos pirmenybėse tik paskutinėmis sekundėmis nusileidęs Maskvos srities „Khimki“ komandai.

Šį sezoną pirmą kartą savo žiūrovų akivaizdoje rungtyniausiantiems žalgiriečiams tai bus trečiasis mačas VTB Vieningoje lygoje, jų varžovams – debiutas šiose varžybose.

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Ilias Zouros dieną prieš mačą buvo pozityviai nusiteikęs: „Pasiruošimas rungtynėms vyksta sklandžiai. Kaip jau minėjau ankščiau, mums reikia daugiau laiko suprasti vienas kitą ir suderinti savo veiksmus tiek gynyboje, tiek puolime. Savo žaidimą geriname kasdien ir tai stengsimės parodyti rungtynių metu“.

Treneris taip pat paminėjo, jog nors varžovų gretose ir neišvysime NBA vidurio puolėjo DeJuano Blairo, rungtynės nuo to lengvesnės netaps. „Tai nėra silpna komanda. Pralaimėjimas „Khimki“ klubui paskutinėmis minutėmis rodo, kad tai gerai organizuota komanda, žaidėjai puikiai supranta vienas kitą“, – teigė I. Zouros.

Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ gynėjas Tomas Delininkaitis taip pat yra patenkintas komandos pasiruošimu. Jo manymu, aktyvus ruošimasis ir kova dėl kiekvieno aikštės centimetro turi vyrauti kiekvienose klubo varžybose.

„Pasiruošimas vyksta gerai, o tai, ar rungtynės žaidžiamos namuose ar išvykoje mūsų pasirengimo plano iš esmės nekeičia. Ruošiamės ir analizuojame kiekvienas varžybas, taisome komandinio žaidimo spragas. Vyksta procesas“,- tikino „Žalgirio“ snaiperis.

Ne visiems „Žalgirio“ krepšininkams šios rungtynės bus pirmosios naujojoje arenoje. Keturi Lietuvos rinktinės žaidę žalgiriečiai jau yra išbandę „Žalgirio“ arenos lankų tvirtumą, todėl, anot T. Delininkaičio, neturės problemų prisitaikant prie naujos arenos.

„Kai kuriems žaidėjams gal ir jausis jaudulys prieš pirmąją dvikovą naujoje arenoje. Mums jau teko joje žaisti, todėl viskas turi būti gerai“, – tikino T.Delininkaitis.

Kauno „Žalgirio“ krikštą moderniausiojoje arenoje Baltijos šalyse ketinantiems stebėti sirgaliams, norint išvengti eilių prie kasų, rekomenduojama bilietus įsigyti iš anksto. Žiūrovai į „Žalgirio“ areną bus įleidžiami nuo 17.30 val.

Rungtynes, kurių pradžia 19.15 val., tiesiogiai transliuos ir SPORT1 televizija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: