(c) Žalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno sporto halėje „Žalgiris“ sekmadienį antroje rungtynių pusėje palaužė Estijos čempionų „Kalev/Cramo“ pasipriešinimą ir iškovojo pirmąją pergalę Vieningosios krepšinio lygos turnyre – 88:56.

Verta pažymėti, jog šios komandos vėl susitiks šiandien Kauno sporto halėje, tačiau jau kitoje lygoje – Baltijos krepšinio lygoje (BBL).

Rotacijos principu šį kartą nerungtyniauvo Šarūnas Vasiliauskas ir Mantas Kalnietis.

Rungtynes dviem taškais pradėjo „Žalgirio“ puolėjas Travisas Watsonas, tačiau estai į tai atsakė keliomis tiksliomis atakomis (5:2). Netrukus T.Watsonas realizavo vieną baudos metimą, dvi atakas tiksliai užbaigė Marcusas Brownas, bet po antrojo Viljaro Veski tritaškio nedidelę persvarą išsaugojo svečiai (9:7). Nepakitęs rezultatas išsilaikė dar trejetą minučių, nes kruopščiai besigynusiems kauniečiams nesisekė rinkti taškų: M.Brownas laisvas nepataikė iš toli, T.Watsonas tris kartus prametė iš po krepšio, o vėliau „Kalev/Cramo“ įgijo jau 5 taškų persvarą (13:8). Pirmąjį kėlinį be keitimų žaidęs Mirza Begičius užbaigė pataikydamas baudos metimus – 10:13.

Pasinaudojęs Ado Juškevičiaus puikiu perdavimu Tadas Klimavičius netruko sušvelninti skirtumą iki minimumo (12:13), tačiau pilnai perimti iniciatyvos žalgiriečiams vėl nepavyko (12:15). Po Josho Akognono metimo iš toli „Kalev/Cramo“ vėl atgavo 5 taškų persvarą ir nors aikštėje pasirodęs Povilas Čukinas pataikė vieną baudos metimą, dar vienas estų tritaškis tik padidino skirtumą (21:14). Sužaidus keturias minutes antrajame kėlinyje A.Juškevičius neklydo mesdamas iš tolimos distancijos (17:21), bet apsiginti kauniečiams vėl nepavyko (17:23). Įpusėjus ketvirčiui A.Juškevičius varžovus dar kartą nubaudė pataikydamas iš toli (20:23), bei inicijuodamas „Žalgirio“ spurtą: savo „snaiperio“ savybes eilinį kartą pademonstravo M.Brownas, kamuolį perėmė ir iš po krepšio neklydo D.Šalenga, o tas pats M.Brownas netruko pridėti dar tris taškus (28:23). Tai dar nebuvo viskas – T.Watsonas eilinį kartą puikiai sužaidė po krepšiu, o su lyg sirena Žygimanto Janavičiaus perdavimą trimis taškais pavertė A.Juškevičius, realizuodamas jau trečią savo tritaškį (33:25).

Antrąją mačo dalį žalgiriečiai pradėjo įspūdingai: M.Begičius pataikė iš po krepšio, M.Brownas neklydo iš vidutinio nuotolio, Ž.Janavičius pelnė 5 taškus iš eilės, o „Žalgirio“ spurtą dvitaškiu užbaigė T.Watsonas (44:26). Vis tik svečiai iš Estijos iškelti baltos vėliavos nesiruošė, per trumpą laiką pelnė 7 taškus, atgaivindami intrigą (33:44). Svarbiu momentu M.Begičius įmetė iš arti, Ž.Janavičius neatsiliko rezultatyviai užbaigdamas dar vieną reidą bei leisdamas Kauno sporto halėje susirinkusiems aistruoliams lengviau atsikvėpti (48:33). „Kalev/Cramo“ į tai atsakė dviem rezultatyviomis atakomis (40:50), tačiau žalgiriečių atsakas buvo įspūdingesnis: M.Pocius per minutę pelnė 5 taškus iš eilės, kamuolį iš viršaus po Ž.Janavičiaus perdavimo ore įkrovė T.Klimavičius, o kėlinį dar vienu tiksliu reidu užbaigė Ž.Janavičius – 59:40.

Jokių vilčių estams kauniečiai nepaliko ir ketvirtojo ketvirčio starte. Po Artūro Milaknio pirmųjų taškų rungtynėse, kurie buvo pelnyti iš tolimos distancijos, ekipas skyrė jau 23 taškai (66:43), tuo tarpu tritaškį įmetus Ž.Janavičiui ir dvi atakas metimais iš po krepšio rezultatyviai užbaigus T.Klimavičiui Kauno „Žalgiris“ nutolo iki 73:46. Svečiai dar bandė gelbėtis tolimais metimais, tačiau žalgiriečiai dideliais žingsniais artėjo pirmosios pergalės Vieningojoje lygoje link. M.Pocius paskutinėmis susitikimo minutėmis du kartus „išmaudė“ gynėjus ir individualių veiksmų dėka padidino persvarą (85:54), o paskutinėmis sekundėmis iš toli pataikė A.Milaknis, pabaigdamas „Kalev/Cramo“ triuškinimą – 88:56.

„Žalgiris“: Ž.Janavičius 14 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), A.Juškevičius 12 (4/8 trit.), M.Brownas 12, T.Klimavičius 11, M.Pocius 10 (5 rez. perd.), A.Milaknis 9 (3/4 trit.), T.Watsonas 9, M.Begičius 6, P.Čukinas 3, D.Šalenga 2.

„Kalev/Cramo“: V.Veski 18 (5/7 trit., 6 atk. kam.), J.Akognonas 18, T.Kurbas 7.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: