Pexels.com archyvo nuotr.

Daugiau nei pusė Rusijos gydytojų nėra pasirengę skiepytis šalies peršama koronaviruso vakcina, rodo atlikta daugiau kaip 3000 sveikatos priežiūros specialistų apklausa.

Prezidentas Vladimiras Putinas antradienį paskelbė, kad naujai patvirtinta „Sputnik V“ vakcinacija suteikė „tvarų imunitetą“ savanoriams, įskaitant vieną iš jo dukterų. Vakarų visuomenės sveikatos specialistai suabejojo ​​vakcinos saugumu ir veiksmingumu ir perspėja dėl masinės gamybos, nes didelio masto tyrimai dar nėra pasibaigę.

Maždaug vienas iš dviejų Rusijos medikų (52 proc.), apklaustų „Gydytojo vadovo“ programos, teigė, kad nenori naujos vakcinos.

Tik 24,5% apklaustų sveikatos priežiūros darbuotojų teigė, kad skiepytis norėtų.

Iš 52% Rusijos medikų, kurie teigė, kad nesiskiepys, 66% minėjo, kad nepakanka duomenų, įrodančių vakcinos veiksmingumą, o 48% teigė, kad ji buvo sukurta per greitai.

Dvidešimt procentų neskiepytų medikų „Gydytojo vadovui“ teigė, kad vis tiek rekomenduotų „Sputnik V“ vakciną pacientams, kolegoms ir draugams.

Komentuodamas apklausą sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Olegas Salagay teigė, kad tokių rezultatų buvo tikimasi ir „normalu, kad pasitikėjimas yra užsitarnaujamas per ilgus naudojimo metus“.

„Tačiau nereikėtų painioti pasitikėjimo su oficialiu saugos ir efektyvumo įvertinimu. Šie rezultatai leidžia ekspertams daryti išvadą, kad vakciną galima naudoti“, – jis rašė „Telegram“.

Rusijos valdininkai teigė, kad pasienio sveikatos priežiūros darbuotojai ir mokytojai pirmieji bus paskiepyti valstybinio Gamalėjos instituto sukurta injekcija jau rugpjūčio pabaigoje.

Virusinė vektoriaus vakcina yra injekcinis tirpalas, pagrįstas adenovirusu arba paprastu peršalimu, paskirstomas dviem dozėmis. Gamalėjos institutas teigė, kad „Sputnik V“ suteikia dvejų metų imunitetą COVID-19.

Antradienį „Sputnik V“ pradėjo trečios fazės bandymus, kuriuose dalyvavo keli tūkstančiai dalyvių.

„Gydytojo vadovo“ programa apklausė 3040 Rusijos medicinos specialistų rugpjūčio 12–13 dienomis. Rusija užima ketvirtą pagal susirgimų skaičių vietą pasaulyje. Nuo kovo mėnesio šalyje patvirtinta daugiau nei 900 000 infekcijos atvejų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: