Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kalinama “Pussy Riot” narė Nadežda Tolokonikova, kuri atlieka dvejų metų kalėjimo bausmę Rusijos kolonijoje, paprašė būti paleista lygtinai, ketvirtadienį pranešė rusų žiniasklaida, kuri cituoja jos advokatę.

23 metų N.Tolokonikova paprašė regiono teismo ją lygtinai paleisti dėl kelių priežasčių, tarp kurių yra faktas, kad ji turi penkerių metų dukterį, dienraščiui “Kommersant” sakė advokatė Irina Chrunova.

Kalinė “turi visas priežastis būti greitai paleista”, sakė I.Chrunova, kuri nurodė, kad N.Tolokonikova turi geras charakteristikas, kolonijoje nekonfliktavo ir gavo darbo pasiūlymų, kuriais galėtų pasinaudoti laisvėje.

Teismo posėdis dėl jos lygtinio paleidimo galėtų įvykti anksčiausiai balandį, pridūrė advokatė.

Pagal Rusijos įstatymus, kaliniai gali prašyti lygtinio paleidimo, kai atlieka pusę jiems paskirtos bausmės.

Filosofijos studentė N.Tolokonikova į koloniją buvo išsiųsta spalio mėnesį, kaip ir kita “Pussy Riot” narė Marija Aliochina. Jos buvo nuteistos už chuliganizmą iš religinės neapykantos, nes Maskvos katedroje sudainavo “pankų maldą”, kuria protestavo prieš prezidento Vladimiro Putino artimus ryšius su Rusijos Ortodoksų Bažnyčia.

Moterys buvo sulaikytos 2012 metų kovą, kelios savaitės po tos protesto akcijos, ir iki teismo kalėjo tardymo izoliatoriuje.

Trečia grupės narė, Jekaterina Samucevič, buvo nuteista lygtinai ir po teismo išėjo į laisvę, nes per tą performansą spėjo suvaidinti tik antraeilį vaidmenį.

Neseniai buvo atmestas 24 metų M.Aliochinos prašymas atidėti jos bausmės vykdymą, kol jos penkerių metų sūnus sulauks paauglystės.

Ji taip pat gavo du papeikimus, kurie turės reikšmės jos šansams dėl lygtinio paleidimo, tačiau ji vis tiek planuoja kitą savaitę pateikti tokį prašymą, sakė I.Chrunova.

“Pussy Riot” šalininkai penktadieniui – Tarptautinei moters dienai – planuoja virtinę vieno žmogaus piketų prie kalėjimų administracijos Maskvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: