Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kinijos ginkluotosioms pajėgoms nurodyta šiais metais padidinti savo kovinius pajėgumus, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida, didėjant įtampai ginče su Japonija dėl salų Rytų Kinijos jūroje.

2013 metais “KIA (Kinijos išvadavimo armija) ir Kinijos liaudies ginkluotosios policijos pajėgos turėtų sutelkti didelį dėmesį į gebėjimą kovoti ir laimėti mūšį”, – sakoma pranešime, kuris buvo paskelbtas užsieniui skirtam Komunistų partijos dienraščio “People’s Daily” leidime.

Šis nurodymas buvo išdėstytas dokumente, kurį šių metų pradžioje paskelbė KIA generalinis štabas dėl 2013-aisiais vyksiančių karinių mokymų, sakoma straipsnyje, kuris taip pat buvo paskelbtas vieno ginkluotųjų pajėgų laikraščio tinklalapyje.

Ruošdamosi kovos veiksmams, ginkluotosios pajėgos taip pat privalo “uoliai stiprinti karinius mokymus tikram mūšiui artimomis sąlygomis” ir stiprinti pastangas ugdyti iškilius kariškius, sakoma pranešime.

Šiame pranešime neminimas ginčas su Tokiju dėl Japonijos administruojamų salų Rytų Kinijos jūroje, kurios Japonijoje vadinamos Senkaku, o Kinijoje – Diaoju salomis.

Kinijos valstybinės žiniasklaidos praeitų metų pradžioje paskelbtame pranešime, kuriame buvo išdėstyti uždaviniai kariuomenei 2012 metams, kariškiai nebuvo raginami ruoštis kovos veiksmams. Tame labiau apibendrintame pranešime dėmesys buvo sutelktas į karinių mokymų reformą ir informacinių technologijų diegimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: