Vladimiras Putinas / EPA-ELTA nuotr.

Trečiadienį, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pranešė, kad buvo paskiepytas antrąja vakcinos nuo COVID-19 doze su viena iš Rusijoje pagamintų vakcinų ir vylėsi, kad jo pavyzdžiu paseks kiti Rusijos piliečiai. Kovo 23 d. Putinas (68) buvo paskiepytas pirmąja doze.

„Noriu jus informuoti, kad ką tik, prieš man užeinant į šią salę, buvau paskiepytas antrąja doze,“ sakė Putinas per virtualų Rusijos geografų draugijos globėjų tarybos posėdį. „Tikiuosi, kad viskas bus gerai. Tiesą sakant – esu tuo įsitikinęs.“

„Manau, kad rūpindamiesi savimi ir savo artimaisiais, padarysite tą patį ir paseksite mano pavyzdžiu,“ pridūrė jis.

Kaip ir pirmąja, taip ir antrąja doze Putinas skiepijosi to nefiksuojant kameroms. Kremlius teigia, kad jam „nepatinka“ mintis, jog jis turėtų skiepytis prieš kameras.

Putinas taip pat atsisakė pasakyti kuria vakcina buvo paskiepytas. Jo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas reporteriams sakė, kad „visos trys rusiškos vakcinos yra visiškai patikimos, labai geros ir efektyvios.“

Nors Rusijos „Sputnik V“ vakciną, pasak Kremliaus, įgalinti bando 60 valstybių, vidinė paklausa kur kas mažesnė. Rusų apklausos rodo, kad jie yra vieni labiausiai dėl vakcinos dvejojančių piliečių pasaulyje.

Pranešama, kad Rusija turi apie 14,2 mln. vakcinos dozių, arba tiek, kiek pakaktų pilnai paskiepyti 4,9 proc. jos populiacijos.

Neįvardintus valdžios pareigūnai iš Maskvos mero kanceliarijos ir prezidento administracijos, kiek anksčiau trečiadienį informavo žiniasklaidą, kad esą po tos dienos, kai Putinas pasiskiepijo pirmą kartą, vakcinų nuo COVID-19 poreikis esą išaugo dramatiškai.

Rusija yra viena labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių šalių pasaulyje – joje nustatyta per 4,6 mln. COVID-19 atvejų, o daugiau nei 100 tūkst. užsikrėtusių žmonių mirė. Valstybė atšaukė didžiąją dalį su koronavirusu susijusių ribojimų ir nepaisant žiemą anti-rekordus mušančios antrosios bangos atmetė sugrįžimą prie 2020 m. pavasarį galiojusio visuotinio karantino.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: