Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. EPA-Eltos nuotr.

Kai kuriose Vakarų mokyklose vaikai yra mokomi, jog Jėzus Kristus buvo biseksualus ir belytis, pirmadienį paskelbtame pranešime kritikos liberaliai demokratijai negailėjo Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Faktais nepagrįstą pranešimą Lavrovas pateikė, kaip „be galo atlaidžių“ JAV ir Europos pavyzdį, kurios daro įtaką įstatymais grįstai tvarkai tokiose šalyse, kaip Kinija ir Rusija, kurias Lavrovas, cituodamas politologus, priskyrė prie „autokratiškai valdomų demokratinių šalių“.

Daugelyje Vakarų valstybių, mokiniai mokomi, jog Jėzus Kristus buvo biseksualus“, – pirmadienį išplatintame pranešime, nepateikdamas pavyzdžių, teigė Lavrovas.

Kalbėdamas apie tarptautinę teisę, tariamą mokymo sistemą Rusijos diplomatas apibūdino, kaip „bandymą pasikėsinti į žmogaus prigimtį“.

Žurnalistai išaiškino galimai pirminį Lavrovo šaltinį, sparčiai išpopuliarėjusį „TikTok“ vaizdo įrašą, kuriame motina iš Australijos slaptai klausosi savo vaikų, diskutuojančių apie Jėzaus seksualinę orientaciją. Vaizdo įraše moters sūnus teigia, jog Jėzus yra biseksualus „nes pasaulyje jis myli visus“ ir yra belytis „nes jis dėvi suknelę“.

To mes išmokome mokykloje“, – gegužės 27 d. paskelbtame vaizdo įraše girdimas berniuko balsas.

Rusų apžvalgininkai spėja, jog Lavrovo kritika Vakarams buvo pažerta dėl socialiai konservatyvios auditorijos paramos, užbėgant už akių parlamento rinkimams, įvyksiantiems šį rudenį.

Kiek anksčiau šį mėnesį, prezidentas Vladimiras Putinas Lavrovą įvardijo tarp kitų kandidatų, turinčių aukštus reitingus „Vieningos Rusijos“ kandidatų sąraše, kurie dėl partijos vadovavimo varžysis rugsėjo 19 d. vyksiančiame balsavime. Buvimas sąraše neįpareigoja Lavrovo užimti vietą parlamente, jei jis būtų išrinktas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: