Organizatorių archyvo nuotr.

Kasmetinis dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio Žiogas“ įpusėjo savo vasarišką kelionę.

Per pirmuosius festivalio „Senamiesčio Žiogas“ koncertus, klausytojai galėjo išgirsti ne tik žinomus Lietuvos bardus, bet ir charizmatiškus atlikėjus iš užsienio. Renginiuose jau svečiavosi Ieva Narkutė, Aidas Giniotis, Neda ir Olegas Ditkovskis, Domantas Razauskas su grupe, bei svečiai iš užsienio: Keegan McInroe iš JAV, Vincent Long iš D. Britanijos ir Stefan Rausch iš Austrijos.

Jau septintus metus vykstantis festivalis, kiekvienais metais stebina žiūrovus atlikėjų, parodų ir meno dirbtuvių gausa. „Mums malonu pristatyti kažką naujo savo klausytojui, stengiamės jį nustebinti ir priversti nusišypsoti. Džiaugiamės, kad pavyksta pasiekti savo tikslus“, – pasakojo renginio koordinatorė Giedrė Klimavičiūtė.

Liepos 25 d. 19 val. įvyks trečiasis festivalio „Senamiesčio Žiogas“  koncertas. Kaune, Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje, saulę už senamiesčio stogų palydės ir savo muzika dalininsis tikrai didelis burys atlikėjų.  Renginyje dalyvaus Vytautas V. Landsbergis ir Ramunė Landsbergienė – šeimos duetas, kurių muzika  rodos, įsiskverbia tiesiai į klausytojo sielą. Koncerte atlikėjai dalinsis kūryba, kuri yra tokia atvira, jog ją vienodai jausti sugeba ir vaikas, ir suaugęs.

Darius Žvirblis – atlikėjas, kuris puikiai pažįstams iš ką tik iširusios grupės „Atika“. Šiuo metu prie  Dariaus prisijungė jo bendražygiai Michailas Denisenko ir Kostas Radlinskas. Tai – grupė, kuri neturi pavadinimo, jų programoje bus galima išgirsti grupės „Atika“ dainas ir naują, dar niekur neskambėjusią kūrybą.  Taip pat koncete pasirodys ir grupė „Kamanių šilelis“, kuri slepia du jaunus, perspektyvius atlikėjus, ieškančius savęs tautų muzikoje, lietuviškame folklore, šiaurės ir pietų skambėjime bei žodžio subtilume. Tai grupė, kuri tiesiog užkrečia jaunatviška ir džiugia energija, nesistengdami įtilpti į muzikinių žanrų rėmus ir toliau eksperimentuoja. O koncertą pradės jauna, tačiau stulbinančiai talentinga jaunoji dainuojamosios poezijos atlikėja Gintarė Juknaitė.

Tradiciškai festivalio renginiai yra puošiami įvairiomis jaunųjų menininkų parodomis. Dviejuose „Senamiesčio žiogo“ renginiuose buvo eksponuojamos juvelyrikos ir keramikos darbų parodos. Trečiojo renginio metu kiemelį papuoš fotografijos darbų paroda, o „Šeimos pramogų ir kūrybos parkas“ paruoš kūrybines dirbtuves mažiesiems renginio žiūrovams.

Bilietus platina TIKETA.LT

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: