© Beatričės Patapovaitės nuotr. KaunoZinios.lt

Artėjantį šeštadienį Kauno senamiestis gyvens šokio ritmu.

Renginio ,,Šokantis senamiestis 2013″ organizatoriai tikisi atkreipti kauniečių dėmesį į senamiesčio problemas, susiburti, susivienyti šokio ritmu ir skelbti Lietuvai, kad Kauno senamiestis reikalingas visuomenei kaip istorijos, verslo, kultūros ir turizmo objektas.

Renginį ,,Šokantis senamiestis 2013″ organizuoja Kauno senamiesčio draugija ir Senamiesčio Klubas. „Planuojame ir toliau tęsti ,,Šokantis senamiestis 2013″ renginius, taip pat jais “užkrėsti” ir kitus didžiuosius Lietuvos miestųs. Į Kauną yra pakviesti Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos miestų merai bei šių miestų senamiesčius vienijančių organizacijų nariai”, – teigė renginio organizatoriai

RENGINIO PROGRAMA

2013 m. rugpjūčio 31 d.

17.00 val. Šventinė eisena šokio ritmu nuo Soboro iki Rotušės aikštės (visi renkamės 16:45val.). Kviečiame visus šokių kolektyvus ir jų gerbėjus, giminaičius, miesto svečius,bei gyventojus, prisijungti prie eisenos. Galima turėti plakatus, skrajutes, kitus kolektyvo išskirtinumą pabrėžiančius atributus.

17.30 val. Bendras šokis Rotušės aikštėje. Šoksime šokį pagal specialiai paruoštą choreografiją. Šokio mokys kolektyvų vadovai, kurių aprangos kodas – balti drabužiai. Šokti galės ir sugebės visi norintys!

18.00 val. Akcija “Apjuoskime Kauno senamiestį”. Šioje akcijoje kviečiame dalyvauti ne tik šventės dalyvius ir svečius, bet ir visus pažįstamus, bendraminčius. Akcijos tikslas – parodyti, jog senamiestis yra miesto širdis, kurioje galima gerai, linksmai, saugiai ir kultūringai leisti laiką.

Pagal iš anksto parengtas nuorodas bandysime rankomis apjuosti Kauno senamiestį.

18.30 val. Vilniaus g. ir Rotušės aikštėje vyks įvairių šokių pasirodymai ir šou programos. Šoka visas senamiestis: Argentinos, Kubos, Lotynų Amerikos, rytietiškų ir kitų šokių ritmais Vilniaus gatvės šokių aikštelėse ir Rotušės a. scenoje;

21 – 22 val. Šventės uždarymas Rotušės aikštėje.

DALYVIAI:

Lotynų Amerikos pasaulio jaunių čempionai Dmitry Bunin ir Polina Mamykina;

Dance Innovation Team;

Šokių klubo “Santaka” atstovai;

Salsos pradininkas Lietuvoje Nedas Grigaliūnas ir jo kolektyvo „INDANCE”nariai ;

,,Kaunas Salsa” kolektyvas;

Kęstučio Baranausko auklėtiniai;

Tomo ir Gintarės Slausgalvių auklėtiniai;

Donato Vėželio ir Linos Chatkevičiūtės auklėtiniai;

Gabrielės ir Gintaro Svistunavičiaus auklėtiniai;

Pilvo šokių kolektyvai;

Vieninteliai Lietuvoje step‘o šokių trupė “FUNNY BEAT” ;

Kauno muzikinio teatro baleto šokėjai, chariografai;

“Ugnies valdovai”;

Lindyhopo kolektyvai;

Kapueros kolektyvas;

Mimų teatras.

Muzikinėje programoje dalyvaus:

Akordeono, perkusijos muzikinės improvizacijos..

Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras ĄŽUOLYNAS.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: