Monika Mickutė. Organizatorių nuotr.

Šeštadienį Vilniuje jau šeštus metus iš eilės vyko tradicinės Lietuvos moterų biliardo lygos (LMBL) organizuojamos „M8 Taurės“ varžybos, kuriose antrą kartą triumfavo sostinės pulo žaidėja Monika Mickutė. Pirmąjį kartą „M8 Taurės“ nugalėtojos titulą ji pelnė 2012 metais.

Iš viso į varžybas susirinko 42 žaidėjos iš įvairių Lietuvos mietų – šis skaičius net kelis kartus viršija šalyje organizuojamų pulo varžybų moterų grupės dalyvių vidurkį. Taip pat šiemet pirmą kartą „M8 Taurės“ rezultatai yra oficialiai įtraukti į Lietuvos pulo federacijos sudaromą sportininkių reitingą.

Po įtemptų kovų į geriausiųjų ketvertą pateko Simona Milišauskaitė ir Monika Mickutė iš Vilniaus, bei seserys Danguolė Šimkevičiūtė ir Alberta Lukoševičienė iš Kauno. Aštuntfinalyje M. Mickutė rezultatu 4:1 įveikė varžybų favorite laikytą Lietuvos pulo reitingo lyderę Agnę Jarušauskaitę. Ketvirtfinalyje D. Šimkevičiūtė 4:1 nugalėjo pernykštės „M8 Taurės“ laimėtoją Aliną Olševskają.

Pusfinalio kovose A. Lukoševičienė 4:1 įrodė savo pranašumą prieš S. Milišauskaitę, o M. Mickutė tokiu pačiu rezultatu nugalėjo D. Šimkevičiūtę. Finalinė kova tarp Vilniaus ir Kauno sportininių baigėsi M. Mickutės pergale ( 4:1).

LMBL prezidentės Linos Skardžiuvienės komentaras:

„M8 Taurė“ yra išskirtinis renginys – tai vienintelės varžybos, kurios pritraukia tokį gausų dalyvių būrį. Ir nors pirmąsias vietas, kaip ir priklauso varžybose, paprastai pasidalina žinomos ir patyrusios Lietuvos sportininkės, tačiau renginys yra orientuotas į pradedančiąsias žaidėjas, siekiant sudominti jas šiuo žaidimu ir paskatinti tobulėti. Per šešerius metus būtent „M8 Taurė“ tapo tramplinu ne vienai merginai, kurias šiandien galime drąsiai vadinti tikromis pulo sportininkėmis.

Džiaugiuosi, kad „M8 Taurė“ populiarėja, kad žinia apie LMBL veiklą ima sklisti vis plačiau ir kad pavyksta pritraukti vis daugiau rėmėjų, su kurių pagalba galime surengti tikrą biliardo šventę. Didžiuojamės, jog šių metų prizinio fondo vertė viršijo 6500 Lt – to, kiek man žinoma, dar nėra buvę jokiose kitose pulo varžybose mūsų šalyje.

Esame atviros kiekvienai, norinčiai išmokti žaisti pulą. Siekiame, kad kuo daugiau moterų ir merginų atrastų biliardo žavesį ir prisijungtų prie mūsų!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: