© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ketvirtadienio vėlyvą vakarą susitiko Rusijos ir Alžyro rinktinės. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 1-1, bet to alžyriečiams užteko, kad patektų į atkrintamąsias.

Tai pirmasis kartas čempionato istorijoje, kuomet Alžyras nukeliauja taip toli. Tuo pat metu kovojo Pietų Korėja ir Belgija. Nors pusę rungtynių laiko belgai žaidė dešimtyje, tai nesutrukdė jiems pasiekti pergalės ir rezultatu 1-0 jie keliauja į aštuntfinalį.

Ažyras-Rusija

Rungtynės prasidėjo aktyviu ir gražiu Rusijos rinktinės žaidimu. 6-ąją rungtynių minutę rusams pavyko pelnyti įvartį. Po puikaus perdavimo smūgį galva atliko A. Kokorinas ir rezultatas tapo 1-0.

Tolimesnį laiką tiek Rusijos, tiek Alžyro rinktinės demonstravo aktyvų žaidimą, nors buvo galima įžvelgti stipresnį rusų puolimą. Taip pat A. Kokorinas ir vėl buvo susidaręs progą, tačiau smūgiuodamas galva kamuolį pasiuntė tik šalia vartų.

26-ąją minutę O. Šatovas pabandė padvigubinti rezultatą, bet į vartus pataikyti nepavyko. Po šio bandymo, kitoj aikštelės pusėje smūgiavo I. Slimani, deja jo smūgį atrėmė I. Akinfejevas.

35-ąją rungtynių minutę alžyrietis Y. Brahimi atliko smūgį į vartus, bet vartininkas šį smūgį nesunkiai atlaikė. 39-ąją pirma geltona kortelė parodyta D. Mesbah.

Kėliniui artėjant prie pabaigos I. Slimani buvo pasitaikęs šansas pasižymėti, bet to padaryti nepasisekė. Jis po pakelto kampinio smūgiavo galva, tačiau kamuolys nuskriejo tiesiai į I. Akinfejevą. Taip pat iki pertraukos galėjo pasižymėti ir Rusijos rinktinė, bet puiki alžyriečių gynyba neleido rezultato padvigubinti.

Antrasis kėlinys Rusijos rinktinėje prasidėjo keitimu. D. Glušakovas buvo pakeistas į I. Denisovą. Visai netrukus po šio keitimo rusas A. Samedovas galėjo padvigubinti rezultatą, bet jo pasiųstas kamuolys skrido tiesiai vartininkui į krūtinę.

57-ąją mačo minutę D. Kombarovas gavo geltoną kortelę, o po kelių minučių įspėtas geltona kortele buvo ir A. Kozlovas.

Vėliau alžyriečiams pavyko uždirbti baudos smūgį, po kurio galva I. Slimani pelnė įvartį savo komandai ir išlygino rezultatą 1-1.

Laikui vis tiksint abi komandos sugebėjo apsikeisti keliais pavojingais smūgiais, bet šiuose epizoduose  vartininkai puikiai sužaisdavo ir kamuoliai nepatekdavo į vartų tinklą.

67-ąją minutę Rusijos rinktinėje dar vienas keitimas, O. Šatovas atsisėdo ant suolelio, o į aikštę išbėgo A. Dzagoevas. 70-ąją rungtynių minutę nuostabi proga pasitaikė rusams. A Keržakovas puikiai smūgiavo, bet jo smūgį pavyko atremti.

Rusijos rinktinė susikūrė palankią progą pelnyti antrąjį įvartį, bet „kieta“ alžyriečių gynyba tam įvykti neleido. Daugiau įvarčių nepateikusi nei viena komanda  rungtynes baigė rezultatu 1-1 ir pergalę šventė Alžyras. Jam lygiosios suteikė šansą keliauti į aštuntfinalį.

Rezultatas:

Alžyras 1 – 1 Rusija

6‘ [0 – 1] Alexandr Kokorin

60‘ [1 – 1] Islam Slimani

 

Pietų Korėja-Belgija

Rungtynių pradžioje abi komandos atrodė tingiai, nebuvo sukurta pavojingų progų ir didesnę laiko dalį kamuolys praleisdavo aikštės viduryje.

Nors šiandienos rungtynėse korėjiečiams būtinai reikalinga pergalė prieš belgus, jie to visai neparodė. O tuo tarpu Belgijos rinktinės futbolininkai žaidė ramų futbolą.

25-ąją minutę idealią ir garantuotą progą pelnyti įvartį iššvaistė D. Mertensas. Jis atsidūręs vos keli metrai nuo kamuolio sugebėjo jį pasiųsti virš vartų. Šiek tiek vėliau korėjiečiai pradėjo labiau pulti ir surengė vieną po kitos pavojingas atakas, tačiau vartininkas T.Courtoisas smūgius atlaikė.

45-ąją minutę Belgijos komandoje įvyko tai ko labiausiai nesitikėjo. Už grubią pražangą S. Defourui parodyta raudona kortelė ir jam teko palikti aikštę bei savo komandą dešimtyje. Įvarčių pirmame kėlinyje nebuvo, todėl jis baigėsi lygiosiomis nulinėmis.

Antrojo kėlinio pradžia buvo rami, lėto tempo. Keisčiausia, kad korėjiečiai visai nesistengė išnaudoti kiekybinės persvaros ir pasistengti laimėti rungtynes, ko jiems labai reikėjo.

Vėlesnį laiką komandoms pavyko suregzti kelis išpuolius link vienų ar kitų vartų, bet jie didelio vargo nesukėlė vartininkams ir rezultatas nepakito.

Ir vis tik 78-ąją minutę belgams pavyko surengti greitą ataką, po kurios buvo pelnytas pirmasis įvartis. Šios atakos metu į vartus pabandė smūgiuoti D. Origi, bet kamuolys buvo atremtas ir prie jo pribėgęs J. Vertonghenas jį pasiuntė į vartus.

Iki kėlinio pabaigos Pietų Korėjos rinktinė dar pabandė kelis kartus smūgiuoti iš toli, bet šie smūgiai nebuvo tokie tikslūs ir rezultatas nepakito. 1-0 pergalę iškovojo belgai, kurie antrajame kėlinyje liko dešimtyje.

Rezultatas:

Pietų Korėja 0 – 1 Belgija

45` Steven Defour (Belgija) – raudona kortelė

78` [0 – 1] Jan Vertonghen

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: